Εκτύπωση PDF

                                                                     ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

  

Η   «αριστερή  κυβέρνηση»   ΣΥΡΙΖΑΛ –ΑΝΕΛ   με το πολυνομοσχέδιο  των  1531 σελίδων που  έφερε    προς ψήφιση τη Δευτέρα  στη Βουλή,   βάζει  ουσιαστικά ταφόπλακα  στα οικογενειακά  επιδόματα  στις τρίτεκνες οικογένειες,   προωθεί τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς παραδίδοντας ουσιαστικά  τις λαϊκές κατοικίες  σε διεθνή fund.

Ξεπουλά  τη Δημόσια περιουσία, εντάσσει όλες τις ΔΕΚΟ στο Υπερταμείο, ξεκινά  το ξεπούλημα από  τις βασικές λιγνιτικές  μονάδες της ΔΕΗ, τα ΕΛΠΕ, και θα συνεχίσει με τις συγκοινωνίες, το νερό και άλλες  επιχειρήσεις  κοινωνικών αγαθών.

Η υπερφολόγηση,  η μερική απασχόληση, η κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας,  οι μισθοί  και οι συντάξεις πείνας, η ανασφάλιστη  εργασία ,η εργοδοτική αυθαιρεσία, τα ελλιπή μέτρα ασφάλειας των εργαζομένων με αποτέλεσμα την αύξηση των  εργατικών ατυχημάτων,   η κατάργηση των  εργατικών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων ,όλα αυτά δεν  έχουν  σταματημό.

Η κυβέρνηση υποταγμένη στις εντολές των τροϊκανών ,  παρεμβαίνοντας στο Ν.1264, καταργεί ουσιαστικά  το  δικαίωμα στην απεργία, προσπαθώντας έτσι να φιμώσει  και να  υποτάξει τις αντιδράσεις των  εργαζομένων.

Το  δικαίωμα  της απεργίας είναι χτισμένο  με αίμα και αγώνα και κανείς δεν  έχει το δικαίωμα  να το πάρει πίσω.

Οι  εργαζόμενοι  δεν θα το επιτρέψουν, τον όποιο νόμο θα τον καταργήσουν στη πράξη.

Οι εργαζόμενοι, οι  συνταξιούχοι,  η ελληνική κοινωνία δεν αντέχει άλλο τη φτώχεια, τη λιτότητα, την ανεργία και την πολιτική των   δήθεν  «κοινωνικών  επιδομάτων»,  τα οποία δίνει με το ένα χέρι και αυτόματα  τα παίρνει πίσω με την φορολογία και την αύξηση του ΦΠΑ στα είδη λαϊκής κατανάλωσης.

Είναι καθήκον όλων η αντίσταση  και ο αγώνας ενάντια σε αυτή  την  ανελέητη, απάνθρωπη  και ληστρική  πολιτική της κυβέρνησης.

 

 ΕΝΩΝΟΥΜΕ  ΤΗ ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΛΗΣ

 ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ –ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ  - ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ    ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΜΑΣ

 ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ

 ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ   ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ  ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ

 

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ   ΤΗΣ  ΓΣΕΕ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ  15 ΓΕΝΑΡΗ 2018  ΩΡΑ 18:00  ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

 

 

                                                                      Π.Ο.Ε.Μ