Εκτύπωση PDF

 

Προς

-     Πρωθυπουργό

      κ.Αλέξη Τσίπρα

-     Υπουργό Οικονομικών

      κ.Ευκλείδη Τσακαλώτο

ΚοινοποίησηΓΣΕΕ

                           Ημερήσιο Τύπο

 

Θέμα: Εξωδικαστικός Συμβιβασμός  SIEMENS - Κυβέρνησης

 

Κύριε Πρωθυπουργέ,

 

Με μεγάλο ενδιαφέρον,  οι  « υπό προθεσμία » εργαζόμενοι του εργοστασίου της Πίτσος παρακολουθούσαν  την κοινοβουλευτική μάχη και τις πρωθυπουργικές καταγγελίες για την υπόθεση Siemens την προηγούμενη Παρασκευή.  Ως μέτοχος με ποσοστό 50% στη μονάδα στου Ρέντη μέχρι το 2014, η Γερμανική  πολυεθνική αποφάσισε, μη τηρώντας τα υποσχόμενα, αντί επενδύσεων όπως ορίζει η δεσμευτική με το Ελληνικό Δημόσιο συμφωνία της, να ακυρώσει κάθε μορφή επένδυσης και χρηματοδότησης, και να τινάξει με τη στάση της τη συμφωνία του 2012 που είχε υπογράψει με την συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ  οδηγώντας  στην απαξίωση το εργοστάσιο…   Κι όλα αυτά χωρίς καμία συνέπεια για  τους συνυπογράφοντες τη  συμφωνία  αυτή.

 Παρά τις συνεχείς οχλήσεις του σωματείου της Πίτσος προς όλους τους εμπλεκόμενους φορείς,  υπουργεία,  πολιτικούς και τοπικούς παράγοντες κανείς δεν έλαβε σοβαρά υπόψη του  την αγωνιά των εργαζομένων.         Μιας ιστορικής  βιομηχανίας , με παράδοση και προσφορά στην Ελλάδα, που δίνει δουλειά σε οικογένειες από τις λαϊκές περιοχές της Αττικής. 

Η Ομοσπονδία μας ήδη με επιστολή στις 24-5-2017,  κύριε πρωθυπουργέ, σας ενημερώναμε για την υπάρχουσα κατάσταση στην εταιρία Πίτσος- Siemens  και την  μη τήρηση της συμφωνίας  συμβιβασμού Siemens –Κυβέρνησης.

 Συνεπώς τα ερωτήματα που τίθενται σ’ εσάς κύριε πρωθυπουργέ,  είναι αν θα μπει ένα τέλος στην συνεχιζόμενη κοροϊδία της γερμανικής εταιρείας, αν θα προστατευτούν οι εναπομείναντας εργαζόμενοι στην Siemens και Πίτσος  και αν θα υλοποιηθεί ο εξωδικαστικός συμβιβασμός .                                                                                                                                                                   

 

Κύριε Πρωθυπουργέ,

 δεν απαντήσατε ούτε μια φορά για ποιο λόγο το Ελληνικό Δημόσιο δεν πιέζει τη Siemens να τηρήσει τις δεσμεύσεις της και να επενδύσει  ως αντιστάθμισμα των όσων αρνητικών έπραξε με τις γνωστές σε όλους υποθέσεις παράνομων χρηματοδοτήσεων προς το πολιτικό σύστημα.

 Αντ’ αυτού, κύριε πρωθυπουργέ, αφήσατε  στην τύχη τους, τους εργαζόμενους καθώς  η μηδενική άσκηση πίεσης για να πραγματοποιηθεί η επένδυση των 60 εκατ. ευρώ  οδήγησε σε απόφαση κλεισίματος της Πίτσος.     Μεταξύ των δεσμεύσεων ήταν και η διατήρηση του αριθμού εργαζομένων  στην εταιρία  Siemens  στους 600   ενώ σήμερα  είναι 150 εργαζόμενοι . 

Κύριε Πρωθυπουργέ,

Σας  καλούμε  έστω κι αυτή την ύστατη στιγμή  πως δηλαδή θα κρατηθεί στην Ελλάδα μια από τις μεγαλύτερες βιομηχανικές μονάδες που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στη χώρα.                                                                  Κάθε άλλη συζήτηση έχει παρελκυστικό χαρακτήρα και δεν αφορά τις  οικογένειες που με αγωνία κοιτάζουνε το μέλλον που έρχεται με  το αύριο της ανεργίας .                                                             

  ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΗΣ SIEMENS - ΠΙΤΣΟΣ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΛΥΣΕΙΣ 

 

                                          Για την Ε.Ε της Π.Ο.Ε.Μ

                               Ο Πρόεδρος                            Ο  Γ.Γραμματέας

                              Χρήστος  Αθανασιάδης           Μάρκος Κοντιζάς