Εκτύπωση PDF


                                             Αυξήσεις εισφορών3% στους
Mεταλλεργάτες!

                                                                                                          ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

   Άλλο ένα χτύπημα της κυβέρνησης στους έλληνες μεταλλεργάτες.   Αφού λεηλάτησαν τα αποθεματικά του Ταμείου Πρόνοιας Μεταλλεργατών,  χρήματα που  είχαν καταβληθεί αποκλειστικά και μόνο από  εισφορές των εργαζομένων, τώρα με  τροπολογία  του υπουργείου εργασίας που κατατέθηκε στο  σχέδιο νόμου   του υπουργείου υγείας με τίτλο «Μεταρρύθμιση της Διοικητικής Οργάνωσης των υπηρεσιών ψυχικής υγείας, κέντρα εμπειρογνωμοσύνης σπάνιων και πολύπλοκων νοσημάτων και άλλες διατάξεις» όπου στο τελευταίο άρθρο  ορίζεται  από 1.1. 17 σε ποσοστό 4%  την εισφορά  στον κλάδο εφάπαξ παροχών  και  για τους ασφαλισμένους πριν από το 1993,  γεγονός που  σημαίνει αύξηση 3%  για τους παλαιούς ασφαλισμένους στο μέταλλο.

Δηλαδή επιβαρύνουν   εργαζόμενους σε ένα κλάδο που λόγω της κρίσης έχει δεχτεί τεράστιο πλήγμα, με μεγάλο ποσοστό ανέργων, με διαθεσιμότητες, με  μερική απασχόληση, με απλήρωτους εργαζόμενους για  8 και 9 μήνες.

Αυξάνει το ποσοστό  εισφοράς χωρίς όμως κανείς πια να γνωρίζει αν θα κατορθώσουν ποτέ αυτοί οι ασφαλισμένοι να πάρουν το εφάπαξ αν και το Ταμείο τους ήταν εύρωστο  και με αποθεματικά 224 εκ.ευρώ.

Η νέα κυβερνητική αναλγησία δεν μας εκπλήσσει   - ούτε η ανικανότητά τους να διαχειριστούν την κατάσταση.  Έχουν  έτοιμη πάντα την εύκολη λύση,  αυξήσεις εισφορών  και μειώσεις μισθών.

Καλούμε την  κυβέρνηση  και την Υπουργό  Εργασίας, να  αποσύρουν  την επαίσχυντη τροπολογία.

Δηλώνουμε  ότι θα αντιδράσουμε με όλα τα νόμιμα  μέσα.

Η απάντησή μας θα είναι δυναμική και αγωνιστική.

 

 

                                                                   H  ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ Π.Ο.Ε.Μ