Εκτύπωση PDF

Προς

       Σωματεία Μέλη ΠΟΕΜ

           ΘΕΜΑ:  ΟΧΙ ΣΤΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΩΝ ΤΟΥ ΤΑΠΙΤ

Συνάδελφοι,

          Στο προϋπολογισμό του  Ταμείου για το 2017 δεν υπάρχει κονδύλι  για τις κατασκηνώσεις των παιδιών  των μεταλλεργατών μετά από κυβερνητική εντολή.

Αυθαίρετα και παράνομα η κυβέρνηση καταργεί  τη πάγια  παροχή του Ταμείου μας.

Σε μια περίοδο μεγάλης  κοινωνικής και  οικονομικής κρίσης, με την ανεργία σε δυσθεώρητα ύψη ιδιαίτερα στο κλάδο του μετάλλου,   ανερυθρίαστα  καταργούν  και τις κατασκηνώσεις των παιδιών μας.

Στερούν δηλαδή  μετά από τις δικές μας  διακοπές και τις διακοπές των παιδιών μας σε παιδικές κατασκηνώσεις, αν και η δαπάνη των κατασκηνώσεων καλύπτεται αποκλειστικά  και μόνο  από τις εισφορές των μεταλλεργατών   

Θα πρέπει να γνωρίζετε  ότι από το 1924 οι παροχές του Ταμείου μας ήταν  το εφάπαξ και οι  κατασκηνώσεις για τα παιδιά μας.

Επειδή  έως  και  την ημέρα της ενημέρωσής σας   παρά τις αλλεπάλληλες  επιστολές μας (τέσσερις τον αριθμό) για συνάντηση με τον αρμόδιο Υφυπουργό   και Γ.Γραμματέα Κοινωνικών Ασφαλίσεων, δεν έχουμε λάβει απάντηση.

Οφείλουμε να αναλάβουμε δράση. 

Ήδη  η ΠΟΕΜ μαζί με άλλες 5 Ομοσπονδίες από κοινού έχουμε προσφύγει στο Συμβούλιο Επικρατείας  για κατάργηση του αντισυνταγματικού νόμου 4387/16  καθώς επίσης  έχουμε καταθέσει αγωγές.

Όμως   τα παιδιά μας, τα παιδιά των μεταλλεργατών  δεν πρέπει και  δεν μπορούν να  περιμένουν την κατάληξη των ένδικων μέσων.

 Η συνεχιζόμενη άρνηση του Υφυπουργού  να συναντηθεί με την Ομοσπονδία μας ,θα απαντηθεί  άμεσα,  με παραστάσεις  των σωματείων μελών μας στο Υπουργείο και στο Ε.Τ.Ε.Α.Ε.Π

                                                            Για την Ε.Ε της ΠΟΕΜ

                                        Ο  Πρόεδρος                                               Ο Γ.Γραμματέας

                                      Χρήστος Αθανασιάδης                               Μάρκος Κοντιζάς