Εκτύπωση PDF

                                                                                                                                                                     ΠΕΙΡΑΙΑΣ 31/1/2017

 

                                                       ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Η ΠΟΕΜ  καθημερινά συμμετέχει, ενημερώνεται και συμβάλει με παρεμβάσεις για τα ΕΑΣ, πυλώνα στήριξης της αμυντικής βιομηχανίας.

Η ΠΟΕΜ καταγγέλλει την διοίκηση των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων για την μέχρι σήμερα αυταρχική, απαράδεκτη και πρωτόγνωρη  στάση που έχει επιδείξει  τόσο σους εργαζόμενους όσο και στους συνδικαλιστικούς φορείς.

 

Καταγγέλλουμε την διοίκηση των ΕΑΣ που προχώρησε στην πρωτόγνωρη ενέργεια μηνύσεων σε 14  εργαζόμενους που καθημερινά δίνουν αγώνα για την ύπαρξη της εταιρείας, καθώς και σε συνδικαλιστικά στελέχη της ΠΟΕΜ, γιατί όλοι μαζί, με νόμιμες συνδικαλιστικές δράσεις, διαμαρτυρήθηκαν ενάντια στις βλαπτικές αποφάσεις της, σύμφωνα με τις οποίες αφενός παραχωρείται έργο σε ιδιώτη και αφετέρου δεν τηρούνται οι στοιχειώδεις κανόνες και προδιαγραφές ασφαλείας.

 Ο δρόμος του εκφοβισμού με μηνύσεις, με  παράνομες και καταχρηστικές απολύσεις εργαζομένων, και με τις  μονομερείς αποφάσεις που παίρνει η διοίκηση, θυμίζει ΑΛΛΕΣ ΕΠΟΧΕΣ….

Η ΠΟΕΜ καλεί το αρμόδιο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας  και την κυβέρνηση να σταματήσουν την αυταρχική διάθεση της διοίκησης των ΕΑΣ που καθημερινά δυναμιτίζει το κλίμα της εργασιακής ειρήνης και «εγκληματεί» εις βάρος των εργαζομένων και της επιχείρησης.

Τα Ε.Α.Σ.  μπορούν να έχουν βιώσιμη και αναπτυξιακή πορεία.

Η ΠΟΕΜ είναι στο πλευρό των Σωματείων των Ε.Α.Σ.

΄Ολοι μαζί θα αποτρέψουμε, με καθημερινό αγώνα και δράση, κάθε προσπάθεια και κάθε πολιτική ανατροπής και διάλυσης της Αμυντικής Βιομηχανίας.

                                                          ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ

                                            Η ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ Π.Ο.Ε.Μ.