Εκτύπωση PDF

 

                                                                                     ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 Συναδέλφισσες  - Συνάδελφοι Μεταλλεργάτες

 Το  Δ.Σ της ΠΟΕΜ χαιρετίζει την μαζική συμμετοχή σας στο συνέδριο των σωματείων  του κλάδου μας ως αναγκαία προϋπόθεση για  μια πορεία συνέχειας και συνέπειας.

 Σ΄ αυτές τις  δύσκολες συνθήκες έχουμε σταθεί όρθιοι και  δυνατοί παρά το δυσμενέστατο πολιτικό περιβάλλον.

 Δυστυχώς όμως δεν αντιμετωπίζουμε μόνο την βαρβαρότητα των κυβερνητικών πολιτικών και τις καθημερινές ανατροπές στα δικαιώματα των μεταλλεργατών.

 Έχουμε και εσωτερικά  χτυπήματα από   «ταξικούς- κομματικούς» συναδέλφους της ΔΑΣ-ΠΑΜΕ που στη προσπάθεια τους να ελέγξουν  την πλειοψηφία της ΠΟΕΜ εθελοτυφλώντας  στις δικές τους ενοχές προσέφυγαν αιφνιδιαστικά λίγες ώρες πριν την έναρξη του συνεδρίου  μας στα δικαστήρια, ζητώντας «βοήθεια» από αυτά ώστε να ακυρώσουν την συμμετοχή στο συνέδριο 5 μεταλλεργατικών σωματείων μας για τα οποία ομόφωνα  είχε πάρει απόφαση συμμετοχής η εκτελεστική επιτροπή όπως προβλέπει το καταστατικό.

 Τα επιχειρήματα της αίτησής τους φαιδρά και ανυπόστατα με αποτέλεσμα το Πρωτοδικείο Πειραιά να  απορρίψει την αίτησή τους και να αποφασίσει  τη συμμετοχή  όλων των σωματείων στο Συνέδριο.

 Στο πρώτο Δ.Σ  της ΠΟΕΜ μετά το συνέδριο με θέμα:  Συγκρότηση   του Δ.Σ,  απαίτησαν   την θέση του Γ.Γραμματέα, κάνοντας λόγο για αναλογικότητα και συνεργασία… αδιαφορώντας πλήρως για την πραγματική λειτουργία του Γ.Γραμματέα αφού έθεσαν όρο οι αποφάσεις του Δ.Σ και της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕΜ   να μην  υπογράφονται και να μην υλοποιούνται  από τον Γ.Γραμματέα  (αν δεν συμφωνεί) αλλά από τον αναπληρωτή  Γ.Γραμματέα  οποίος θα οριζόταν από άλλο Συνδυασμό – παράταξη !!!  Άραγε τη θέση γιατί  την θέλουν; για να την παρουσιάζουν στη κομματική τους οργάνωση ως λάφυρο;

 Για παράδειγμα στην απεργία  των συνδικάτων στις 8 Δεκέμβρη η ΠΟΕΜ θα αποφασίσει  συγκέντρωση των Μεταλλεργατών  σε συγκεκριμένη πλατεία της Αθήνας και ο Γραμματέας θα καλεί  σε άλλη συγκέντρωση  του ΠΑΜΕ., κόντρα  και ενάντια στην απόφαση της ΠΟΕΜ και κυρίως στο καταστατικό  που προβλέπει  υλοποίηση των αποφάσεων από τον πρόεδρο και τον γ.γραμματέα !!!!

Αυτός ήταν κα ο μοναδικός λόγος  που δύο συνδυασμό ΑΣΕΜ και ΔΑΚΕ, αρνήθηκαν  ένα τέτοιο γ.γραμματέα.

 Στη συνέχεια και πριν παρέλθει μήνας και αφού  δεν ψηφίσθηκε ο κατ΄απαίτηση του ΠΑΜΕ   γ.γραμματέα το «υπερσωματείο»  της Ζώνης Περάματος των 2.500 ψηφισάντων και των 100  πραγματικά εργαζομένων στη Ζώνη τα τελευταία 10 χρόνια, κατέθεσε νέα αγωγή στο Πρωτοδικείο  Πειραιά, ζητώντας να ακυρωθεί το πρόσφατο Συνέδριο μας.

 Πράξη  εκδίκησης;

Πράξη τυφλού φανατισμού;

Πράξη ταξικής νομιμοφροσύνης με  εισαγγελική παρέμβαση;  Δηλαδή να αποφασίσουν τα δικαστήρια για τον ορισμό διοίκησης της ΠΟΕΜ και όχι οι Μεταλλεργάτες;

  Τι από όλα άραγε συμβαίνει και φορτίζει τη  δικαστική τους μανία  αδιαφορώντας  για τη ζημιά που προκαλούν τόσο στους ίδιους (συνεχόμενες απορριπτικές αποφάσεις) όσο και στο κύρος της Ομοσπονδίας.

 Η προσβολή του κύρους του Συνεδρίου μας στα δικαστήρια  από τη ΔΑΣ-ΠΑΜΕ αντιβαίνει πλήρως στις πρόσφατες ανακοινώσεις τους για την ωμή και απροκάλυπτη επέμβαση των δικαστηρίων στο Ε.Κ.Α όπως οι ίδιοι καταγγέλλουν.

Το κλίμα συνεργασίας και διαλόγου που προσφέραμε παρά τις σοβαρές παρατυπίες του Συνδικάτου Μετάλλου Περάματος στις τελευταίες εκλογές όσο και αυτού της Λάρισας όπου ψήφισαν όπως διαπιστώθηκε  άσχετα και ανύπαρκτα άτομα, δεν είναι αδυναμία και συμψηφισμός είναι δύναμη συμπόρευσης για να συνθέτουμε τις δυνάμεις μας, να βρίσκουμε λύσεις μέσα από τις διαφωνίες μας και όχι να εξωθούμε τα πράγματα σε διασπάσεις και σε δικαστικές διώξεις.

 Η ΠΟΕΜ έχοντας ως πρώτη προτεραιότητα  αντιμετώπισης των προβλημάτων του κλάδου  και την  στήριξη των συνδικάτων μας, σε δεύτερο  χρόνο  θα  σηκώσει το γάντι  και θα αναγκαστεί να απαντήσει  στην ΔΑΣ-ΠΑΜΕ μέσω των δικαστηρίων (αφού εκεί επέλεξαν)  και κυρίως μέσω των Μεταλλεργατικών σωματείων μας.

Δικαστικός  Στραγγαλισμός  της ΠΟΕΜ  δεν θα περάσει.

Μαζί με τα Συνδικάτα μας στη Βιομηχανία Μετάλλου στα Ναυπηγεία , τα Χαλυβουργεία , τις Αμυντικές Βιομηχανίες  την Βιοτεχνία  και την Αμαξοβιομηχανία Μετάλλου θα συνεχίσουμε τον αγώνα στήριξης και υπεράσπισης των δικαιωμάτων μας

Όσοι επιλέγουν την δικομανία  και τον αποκλεισμό μαζικών σωματείων  από την ΠΟΕΜ, θα απομονωθούν από τον ίδιο τον κλάδο.

Από  εδώ και πέρα μόνο στα προβλήματα του κλάδου θα σταθούμε.

Δεν θα   ακολουθήσουμε στη τακτική σας.

 Συνεχίζουμε όλοι μαζί στο δρόμο της  μαζικής και  συλλογικής δράσης.

                         Η ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ Π.Ο.Ε.Μ