Εκτύπωση PDF

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΤΩΝ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ

 

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ

 

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΜΕΤΑΛΛΟΥ

 

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΛΙΜΑΝΙΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ

 

ΕΝΩΣΗ ΜΟΝΙΜΩΝ ΚΑΙ ΔΟΚΙΜΩΝ ΛΙΜΕΝΕΡΓΑΤΩΝ ΟΛΠ

 

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΠΟΠΤΩΝ ΚΑΙ ΑΡΧΙΕΡΓΑΤΩΝ ΟΛΠ

 

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΤΩΝ ΤΕΧΝΙΤΩΝ ΚΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΣΙΜΕΝΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ

 

 

                                                                    ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

 

Εκπροσωπώντας τους ασφαλισμένους του Ταμείου Πρόνοιας Ιδιωτικού Τομέα καταγγείλαμε σήμερα τις Κυβερνητικές πολιτικές για την αρπαγή της περιουσίας, των αποθεματικών και των εισφορών μας, χωρίς μελέτες και δημόσια διαβούλευση, κατ εφαρμογή του Ν.4387/2016 και των Υπουργικών αποφάσεων οι οποίες επέβαλαν το νέο κούρεμα στο εφάπαξ το οποίο πλέον οδηγείται σε επίπεδα επιστροφής εισφορών.

 

Το ΤΑΠΙΤ διαθέτει σήμερα πάνω από 740 εκ. Ευρώ κατανεμημένα σε εμπορικές Τράπεζες και στην Τ.τ.Ε σε λογαριασμούς Ταμειακής Διαχείρισης και Κοινό Κεφάλαιο. Ποια άλλη σκοπιμότητα οδήγησε στο νέο κούρεμα των εφάπαξ μέσω του μαθηματικού τύπου, δεδομένης της οικονομικής ευρωστίας, παρά η αρπαγή της περιουσίας μας μέσω της ενοποίησης με τα ελλειμματικά επικουρικά Ταμεία για την συνέχιση καταβολής των Συντάξεων; Εξάλλου ακόμη και σήμερα δεν παρακρατεί τις εισφορές μας το ΙΚΑ σε ποσοστό 80% και οφείλει στο ΤΑΠΙΤ δεκάδες εκατομμύρια;

 

Ο Υπουργός Εργασίας παρά τις δημόσιες δηλώσεις του για εξεύρεση λύσης στο ειδικότερο ζήτημα απονομής εφάπαξ των Ξενοδοχοϋπαλλήλων με 20ετή προϋπηρεσία καθώς και στο ενδεχόμενο μετατροπής κάποιων τομέων σε ΝΠΙΔ, ουσιαστικά αναίρεσε τις δηλώσεις του επικαλούμενος την αναγκαιότητα διαπραγμάτευσης και έγκρισης από τους θεσμούς για να νομοθετήσει οτιδήποτε.

 

Με αυτά τα δεδομένα αποφασίσαμε από κοινού οι κλαδικές Ομοσπονδίες που συναπαρτίζουμε το ΤΑΠΙΤ να προσφύγουμε στο ΣτΕ κατά των Υπουργικών αποφάσεων και να κλιμακώσουμε τη δράση μας οργανώνοντας συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Εργασίας, Σταδίου 29, την ΤΕΤΑΡΤΗ 12/10/2016 και ώρα 12:00μ.μ.

 

 

                       Η "Πρώτη φορά Αριστερά"  Κυβέρνηση, "απαλλοτριώνει" τα δικαιώματα   

                                                  των ασφαλισμένων της Πρόνοιας                                                                                                           

 

                                                               ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!