Εκτύπωση PDF

 

                                       ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

                                        28/9/2016

      ΟΧΙ  ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ  ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ  ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ

       ΣΗΜΑΣΙΑΣ  ΚΑΙ  ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΟΙΝΗΣ ΩΦΕΛΕΙΑΣ

      ΟΧΙ ΣΤΗ ΛΕΗΛΑΤΗΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΩΝ  ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΜΑΣ

 

 Η ψήφιση από την κυβερνητική πλειοψηφία  του πολυνομοσχεδίου  με την διαδικασία του κατεπείγοντος, μεταβιβάζει εταιρείες  στρατηγικής σημασίας και επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας στο Υπερταμείο  ιδιωτικοποιήσεων με σκοπό την ιδιωτικοποίησή τους.

 Η  κυβερνητική πλειοψηφία με υποκρισία και ψεύδη, θα στερήσει από τα λαϊκά ιδιαίτερα στρώματα,  που έχουν ήδη πληγεί ανεπανόρθωτα  όλα αυτά τα χρόνια, βασικά κοινωνικά αγαθά όπως το ρεύμα και το νερό.

Επίσης    μεταβιβάζονται  επιχειρήσεις στρατηγικής σημασίας  που είναι άρρηκτα συνδεδεμένες  με την εθνική άμυνα της χώρας   μας, με σκοπό  να πωληθούν σε ξένους επενδυτές,  με ότι αυτό συνεπάγεται  για την  Άμυνα της χώρας.

 Η δημιουργία του Υπερταμείου ΕΦΚΑ, το οποίο ξεκινά την  ύπαρξη του με έλλειμμα 2,8 δις  ευρώ και  στο οποίο μεταφέρονται όλα τα αποθεματικά των Ταμείων, όχι μόνο δεν θα λύσει το ασφαλιστικό  όπως επαίρεται ο Υπουργός Εργασίας κ.Κατρούγκαλος ,  πώς άλλωστε θα ήταν δυνατόν , ελλειμματικό από την σύσταση του Ταμείο να λύσει το πρόβλημα; έστω και  αν θα έχει  ληστέψει τα αποθεματικά, δηλαδή τα χρήματα των ασφαλισμένων  και τα περιουσιακά στοιχεία των Ταμείων.

Το ξεκάθαρο αποτέλεσμα θα είναι ,  περαιτέρω μειώσεις   των κύριων συντάξεων, ουσιαστική εξαφάνιση των επικουρικών συντάξεων και του εφάπαξ.

Αγωνιστικά και  Νομικά  θα διεκδικήσουμε τα δικαιώματά μας  με κάθε τρόπο, δεν μπορούμε να αφήσουμε τα χρήματα των μεταλλεργατών να εξαφανιστούν στη χοάνη   του Υπερταμείου.

 Π.Ο.Ε.Μ