Εκτύπωση PDF

     
                                                                                                                                                                 ΠΕΙΡΑΙΑΣ 21/7/2016
 
 
                                                                                  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 
 
 
 
Συνάδελφοι,
 
     κατά την έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ. του ΤΑΠΙΤ στις 20/7/2016, στην οποία συμμετείχε και η ΠΟΕΜ,το βασικό ζήτημα ήταν το νέο κούρεμα του εφάπαξ στο Ταμείο Πρόνοιας Ιδιωτικού Τομέα.
      Σας παραθέτουμε την καταχώρηση στα πρακτικά της εναντίωσής μας, όλων εμάς των εκπροσώπων των ασφαλισμένων στο ΤΑΠΙΤ, στην ενοποίηση στο ΕΤΕΑΕΠ και την απόφασή μας να κινηθούμε νομικά για να μην εφαρμοστεί αυτή η ενοποίηση:
 
 
 Ως εκπρόσωποι των ασφαλισμένων δεν κατανοούμε τη σπουδή και τον αιφνιδιαστικό τρόπο  με τον οποίο εισάγεται η σημερινή ημερήσια διάταξη, αφού δεν προκύπτουν από το νόμο και την εγκύκλιο πιεστικές προθεσμίες προσαρμογής, εξάλλου μας προξενεί αλγεινή εντύπωση η επιλογή του Υπουργείου να αναθέσει στα Διοικητικά Συμβούλια των Φορέων να αναπροσαρμόσουν  αυτά τις  «εφάπαξ παροχές αναλογικά με το ύψος των  εισφορών» στην πράξη να αναλάβουν αυτά τη τελική πολιτική ευθύνη για το νέο κούρεμα των εφάπαξ των ασφαλισμένων.

Η απόφασή  μας ως εκπρόσωποι των ασφαλισμένων του Ταμείου Πρόνοιας Ιδιωτικού  Τομέα είναι ότι  δεν μπορεί να χωρίσει συζήτηση επί της ουσίας των θεμάτων αυτών χωρίς προηγούμενη αναλογιστική μελέτη:

 

  •  όσο η Κυβέρνηση νομοθέτησε χωρίς τη παραμικρή διαβούλευση περικόπτοντας αναιτιολόγητα τις εφάπαξ παροχές 
  • όσο ενοποιεί χωρίς αναλογιστικές μελέτες  ελλειμματικά και μη ελλειμματικά Ταμεία και Τομείς χωρίς καμία διασφάλιση της οικονομικής και λογιστικής τους αυτοτέλειας.

 

Επιπλέον αντιμετωπίζοντας με υπευθυνότητα τα θέματα εκπροσώπησης των ασφαλισμένων ο καθείς αντιλαμβάνεται ότι στις περιπτώσεις που οι εισφορές υπερβαίνουν το 4% στις παρούσες συνθήκες δεν θα ήταν υπεύθυνη στάση να εισηγηθούμε ποσοστά αναπλήρωσης που θα υπερβαίνουν ακόμη και το 120% σε ελλειμματικά ταμεία.

Ζητούμε πριν την έναρξη της συζήτησης να καταχωρηθεί στα πρακτικά η εναντίωσή μας στην ενοποίηση του ΤΑΠΙΤ στο ΕΤΕΑΕΠ και δηλώνουμε την απόφασή μας να προβούμε σε κάθε δικαστική ενέργεια προκειμένου να κριθεί ανίσχυρη ως αντισυνταγματική η ενοποίηση αυτή. 

 

 

                                                                                  Π.Ο.Ε.Μ.