Εκτύπωση PDF

 

                                   

                                                 ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

                                                     6/7/2016

         ΜΕ ΛΟΥΚΕΤΟ ΑΠΕΙΛΕΙ  Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΣΟΔΩΝ  ΤΑ  ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ  ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ

 

  Η  Π.Ο.Ε.Μ     και οι 600 εργαζόμενοι των Ναυπηγείων Ελευσίνας    εκφράζουν την έντονη ανησυχία  και  δυσαρέσκεια τους εξ αιτίας  της πρωτοβουλίας της Γενικής Γραμματείας Εσόδων, η  οποία προχώρησε στην  αυθαίρετη    κατάσχεση  των τραπεζικών λογαριασμών των Ναυπηγείων  Ελευσίνας, παρά τον πρόσφατο νόμο  4361/16, που προστατεύει  την περιουσία του ναυπηγείου από κατασχέσεις, προκειμένου να συνεχιστεί η απρόσκοπτη πληρωμή των εργαζομένων και να ολοκληρωθεί  η ναυπήγηση των πυραυλακάτων  πλοίων  του Πολεμικού Ναυτικού.

Με αυτή την απόφαση  τη Γενικής Γραμματείας Εσόδων τινάζεται  στον αέρα  το πρόγραμμα της κατασκευής των πυραυλακάτων  και είναι αδύνατη  η καταβολή των μισθών και η συνέχιση της λειτουργίας των ναυπηγείων.

Μ΄αυτή  την  παράλογη και  επικίνδυνη ενέργεια  εκ μέρους του Υπουργείου Οικονομικών  αποδεικνύεται  ότι  η πολιτική που ασκούν είναι σε βάρος  της εθνικής άμυνας της χώρας.

Γεννούνται  ερωτηματικά  για το ποιοί  οφελούνται από αυτή την απόφαση,  όχι πάντως οι εργαζόμενοι   και η εθνική άμυνα της χώρας ,διότι απαξιώνονται νεότευκτα υπερσύγχρονα πολεμικά πλοία αλλά ούτε και το δημόσιο, διότι αν ανακάμψει  το ναυπηγείο θα  εισπραχθούν από το κράτος και οι ληξιπρόθεσμες οφειλές.

Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας πριν πέντε μήνες υπέγραψε  για την αποπεράτωση  δύο πυραυλακάτων  του Πολευμικού Ναυτικού στο Ναυπηγείο Ελευσίνας και σήμερα το Υπουργείο Οικονομικών  ουσιαστικά παραβαίνοντας και  τον υπάρχοντα νόμο βάζει λουκέτο στα Ναυπηγεία.

Η Π.Ο.Ε.Μ και   οι εργαζόμενοι  δεν θα μείνουν απαθείς σε αυτές τις  εξελίξεις.

Ζητάμε να σταματήσετε, τους παραλογισμούς, τις αυθαιρεσίες και τα ύποπτα παιχνίδια σε βάρος  των  εργαζομένων και της εθνικής άμυνας της χώρας.

 Π.Ο.Ε.Μ