Εκτύπωση PDF

 

                                                                         

                                                       ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

                                 ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΣΕΒ ΓΙΑ Σ.Σ.ΣΙΔΗΡΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ

      Η Π.Ο.Ε.Μ  υπερασπίζεται και θα υπερασπίζεται πάντα το δικαίωμα  για την υπογραφή   συλλογικών συμβάσεων εργασίας.

Οι  ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις, είναι η ασπίδα προστασίας των εργαζομένων απέναντι στην  εργοδοτική αυθαιρεσία, η οποία ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια   με τα  υπογεγραμμένα από τις προηγούμενες αλλά και από τη σημερινή κυβέρνηση αντεργατικά μέτρα,  έχει υπερβεί κάθε όριο αδιαλλαξίας και αυθαιρεσίας.

    Η  Π.Ο.Ε.Μ έχοντας ως μοναδικό  στόχο την προάσπιση των εργασιακών. δικαιωμάτων των μεταλλεργατών και την υπεράσπιση των συλλογικών συμβάσεων του κλάδου, την Τετάρτη 29 Ιουνίου 2016, θα συναντηθεί  με το ΣΕΒ προκειμένου να συζητήσει για τη σύμβαση της  σιδηροβιομηχανίας.

    Η Π.Ο.Ε.Μ   προσέρχεται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων  με απαράβατο όρο  την διατήρηση των μισθών και ημερομισθίων στα επίπεδα της ΔΑ18/2011 του ΟΜΕΔ, την εφαρμογή της  από  όλες τις επιχειρήσεις, καθώς και την αποδοχή  της τελευταίας απόφασης του ΟΜΕΔ για την ευρωπαϊκή  τιμαριθμική αναπροσαρμογή στους εισαγωγικούς μισθούς  στη βιομηχανία και τα αμαξώματα.

 Οποιαδήποτε άλλη πρόταση που θα περιέχει μειώσεις μισθών και ημερομισθίων και μη αναγνώριση ειδικοτήτων δεν μπορεί και δεν θα γίνει δεκτή.

 Π.Ο.Ε.Μ