Εκτύπωση PDF

 

                                                   ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

   Με πρωτοβουλία της Π.Ο.Ε.Μ, την Πέμπτη 2 Ιουνίου, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη των Σωματείων Αμυντικής Βιομηχανίας ( ΕΑΒ, ΕΑΣ, ΕΛΒΟ), στα γραφεία της Ομοσπονδίας,  εξ αιτίας των σοβαρότατων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν  οι συγκεκριμένοι χώροι,   από την έλλειψη  κυβερνητικής πολιτικής που οδηγεί τους εργαζόμενους στην εξαθλίωση, πολλοί απλήρωτοι  4 μήνες , τις επιχειρήσεις στην απαξίωση  και στο ξεπούλημα τους.

Aναπτύχθηκαν  τα προβλήματα, οι ανάγκες   και οι προτάσεις κάθε χώρου σύμφωνα με τις ιδιαιτερότητες που  έχει κάθε επιχείρηση.

 Στη  σύσκεψη αποφασίστηκε:

 Η από κοινού αντιμετώπιση  των προβλημάτων στις Αμυντικές Βιομηχανίες, με κάθε μορφή πίεσης  και αγώνα.

Η άμεση  κοινή  συνάντηση των αρμόδιων υπουργείων, Οικονομικών, Άμυνας, Ανάπτυξης , Εργασίας , παρουσία του πρωθυπουργού, προκειμένου να εκθέσουν  οι εργαζόμενοι τα προβλήματα που αντιμετωπίζει κάθε χώρος και  για να εκφρασθεί από την κυβέρνηση  η πολιτική βούληση και  να κατατεθεί το κυβερνητικό πλάνο  για το παρόν και το μέλλον των Αμυντικών Βιομηχανιών της χώρας.

Να δοθεί συνέντευξη τύπου για να ενημερωθεί  η κοινή γνώμη  για τις Αμυντικές Βιομηχανίες και τι προσφέρουν στην Άμυνα της χώρας.

Η περαιτέρω στάση μας θα αποφασισθεί από κοινού  μετά τις απαντήσεις που θα έχουμε.

Όλος ο κλάδος  θα πρέπει να βρίσκεται σε  αγωνιστική επαγρύπνηση  για να  απαντήσει  σε εκείνους τους πολιτικούς σχεδιασμούς που θα είναι σε βάρος της συνέχισης της λειτουργίας  των επιχειρήσεων και της διασφάλισης των θέσεων εργασίας.

 

 Π.Ο.Ε.Μ