Εκτύπωση PDF

                                                ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ   

 

                                                      6-11-2015  

 

  ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΥΠΟΥΡΓΟ ΆΜΥΝΑΣ  κ.Δ.ΒΙΤΣΑ

   

   Σε συνάντηση που  πραγματοποιήθηκε στον χώρο των Ε.Α.Σ στον Υμηττό, μεταξύ του Αναπληρωτή Υπουργού Άμυνας κ.Δ.Βίτσα και των Σωματείων  Ε.Α.Σ,  παρευρέθηκε  και ο πρόεδρος της Π.Ο.Ε.Μ  Θ.Δημητριάδης  ο οποίος  έθεσε γενικότερα το  θέμα των Αμυντικών Βιομηχανιών  και την αναγκαιότητα   των επιχειρήσεων   ΕΑΒ, Ε.Α.Σ και ΕΛΒΟ   τόσο για την στήριξη  των Ενόπλων Δυνάμεων   όσο και  για την συμβολή τους  στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας, στις σημερινές δύσκολες  οικονομικές συνθήκες, διότι είναι  μοχλός ανάπτυξης , τον οποίο η κυβέρνηση θα πρέπει  να αξιοποιήσει.

Επίσης τέθηκαν θέματα  χρόνιων προβλημάτων  των επιχειρήσεων καθώς και καθημερινής λειτουργίας και αδικιών που πρέπει να αποκατασταθούν.

 

Όπως: 

Ενιαίο μισθολόγιο , καταστροφικό για την  παραγωγική και εξειδικευμένη  διαδικασία

Ανθυγιεινό επίδομα το οποίο παρανόμως δεν δίνεται στους εργαζόμενους.

Άμεση  υπογραφή  Συλλογικών Συμβάσεων

 

Ζητήσαμε από τον κ.Υπουργό  να επισκεφθεί   τους χώρους  για να διαπιστώσει τις δυνατότητες  της κάθε εταιρείας  πριν ληφθεί  οποιαδήποτε πολιτική  απόφαση  για το μέλλον των επιχειρήσεων αυτών.

 

Ζητήσαμε   να γίνει συνάντηση του Υπουργού με την ΠΟΕΜ και τα προεδρεία των  Σωματείων Αμυντικής Βιομηχανίας προκειμένου να  ενημερωθεί  για τις προτάσεις των  εργαζομένων   για την συνέχεια  και στήριξη της λειτουργίας των εργοστασίων  Αμυντικής Βιομηχανίας.

 

Ο Υπουργός δεσμεύτηκε  ότι θα  επισκεφθεί  τους χώρους , θα  εξετάσει διεξοδικά   τις προτάσεις της ΠΟΕΜ  και  των  Σωματείων και θα συγκαλέσει άμεσα  συνάντηση   με τους εκπροσώπους των εργαζομένων.

  

                             Η ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΠΟΕΜ