Εκτύπωση PDF

 

                                                                                                                      ΠΕΙΡΑΙΑΣ 3/11/2015

 

Προς:

     -Υπουργό Εθνικής ΄Αμυνας κ. Π. Καμένο

     -Αναπλ/τή Υπουργό Εθνικής ΄Αμυνας κ. Δ. Βίτσα

 

     -Πρόεδρο Ε.Α.Σ. κ. Θ. Βασιλείου

     -Διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Κ. Χρηστίδη

     -Δ.Σ. Ε.Α.Σ.

 

Κύριοι,

     Η ανάγκη για ανάπτυξη στη χώρα μας είναι πιο επιτακτική από κάθε άλλη φορά, μετά τη βαθιά ύφεση που έχει υποστεί τα τελευταία χρόνια.

     Αφού σαν εργαζόμενοι βιώσαμε τα πάνδεινα (μειώσεις μισθών, χαμένες θέσεις εργασίας, κατάργηση των εργασιακών μας δικαιωμάτων και πολλών άλλων κεκτημένων μας), αφού πέσαμε θύματα στο βωμό της επιβίωσης και της σωτηρίας της χώρας μας, ο Ελληνικός λαός, με τη βούλησή του, εμπιστεύτηκε μία άλλη πολιτική συμπεριφορά, πιο διάφανη και αξιοκρατική, χωρίς πελατειακές σχέσεις και με δεδομένη την αξιοπρέπεια των εργατών ... (λόγια δικών σας προεκλογικών πολιτικών δεσμεύσεων).

     Η Π.Ο.Ε.Μ. καταγγέλλει την απόφαση της Διοίκησης των Ε.Α.Σ. Αιγίου να καλύψει τις ανάγκες παραγωγής του εργοστασίου με προσλήψεις εργατικού δυναμικού μέσω εργολαβικών εταιρειών και όχι με προσλήψεις δίκαιες και διαφανείς.               

΄Αλλωστε η συμπεριφορά των εργολαβικών εταιρειών και η στάση τους σε εργασιακά θέματα είναι γνωστή: μισθοί πείνας, απλήρωτοι εργαζόμενοι, ανασφάλιστη εργασία, ανύπαρκτα ωράρια απασχόλησης και μια σειρά ακόμη από αντεργατικές συμπεριφορές.

ΛΕΜΕ ΟΧΙ:

-Στις πολιτικές αδιαφάνειας και πελατειακών σχέσεων.

-Στις μονομερείς αποφάσεις ερήμην των εργαζομένων και των συμφερόντων τους.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

-Διαφανείς διαδικασίες, όπως ορίζονται από το Σύνταγμα και τους νόμους του κράτους για την πλήρωση των κενών θέσεων εργασίας μέσω ΑΣΕΠ.

-Υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.

-Διάλογο με τους εργαζόμενους και λήψη αποφάσεων από κοινού.

     Η Π.Ο.Ε.Μ., η οργάνωση που εκπροσωπεί και εκφράζει όλους τους Μεταλλεργάτες ανά την Ελλάδα, στηρίζει τις αποφάσεις των εργαζομένων στα Ε.Α.Σ. Αιγίου και αλληλέγγυα στέκεται στις διεκδικήσεις τους μέχρι την τελική δικαίωσή τους.

                                         ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ Π.Ο.Ε.Μ.

 

                       Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                     Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

                ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ                         ΜΑΡΚΟΣ ΚΟΝΤΙΖΑΣ