Εκτύπωση PDF
 

                                              ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

                                                   27/10/2015

 

  ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΙΣΟΠΕΔΩΣΗ ΚΑΙ   ΛΕΗΛΑΤΗΣΗ  ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ  ΜΑΣ ΤΑΜΕΙΩΝ 

 

ΟΧΙ  ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΙΣΗ  ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΑΦΑΙΜΑΞΗΣ ΚΑΙ  ΛΗΣΤΕΙΑΣ   ΤΩΝ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ  ΑΠΟ ΤΑ ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΑ ΤΩΝ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ ΠΡΟΝΟΙΑΣ  

 

Το προεδρείο  της Ομοσπονδίας μας ΠΟΕΜ, πραγματοποίησε  με τον Υφυπουργό  Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Πετρόπουλο από κοινού  με τους συναδέλφους μας από τις  Ομοσπονδίες Λιμανιών , Εμποροϋπαλλήλων, Ξενοδοχοϋπαλλήλων και Τσιμέντων ως εκπρόσωποι των Ασφαλισμένων  στο Ταμείο Πρόνοιας Ιδιωτικού Τομέα.

 

Η συνάντηση αφορούσε  τα προβλήματα των  ασφαλισμένων του ΤΑΠΙΤ με την συνεχή επιδείνωση της αναμονής στη λήψη του εφάπαξ λόγω της μη στελέχωσης των υπηρεσιών του, τις προθέσεις της Κυβέρνησης για την ενοποίηση των ασφαλιστικών φορέων, τη δέσμευση των αποθεματικών της Πρόνοιας στην Τράπεζα της Ελλάδος, την παρατεινόμενη αδυναμία υπολογισμού  του εφάπαξ  λόγω του συντελεστή  βιωσιμότητας  και την παρακράτηση των εισφορών του εφάπαξ από το ΙΚΑ άτοκη διευκόλυνση του στην συνέχιση πληρωμής των συντάξεων.

 

Ο κ. Υφυπουργός άκουσε  τα αιτήματα των εκπροσώπων , βεβαίωσε  ότι δεν θα  υπάρξει ισοπέδωση παροχών και ότι η πολιτική βούληση της Κυβέρνησης  είναι να  σεβαστεί τις εισφορές των ασφαλισμένων και τα απορρέοντα δικαιώματα.

 

‘Ομως δεν  διέψευσε τα διακινούμενα σενάρια ενσωμάτωσης της Πρόνοιας (εφάπαξ) στον υπό διαμόρφωση  ενιαίο (έναν  ή περισσότερους)  ασφαλιστικό οργανισμό  και επιπλέον  αναφορικά με τα  προαπαιτούμενα Οκτωβρίου  για σύσταση  Ειδικού Λογαριασμού Θησαυροφυλακίου  που θα διαχειρίζεται ενιαία  το κοινό κεφάλαιο όλων των οργανισμών της Γενικής Κυβέρνησης, δήλωσε ότι η Κυβέρνηση επιθυμεί την  «ενιαία  αξιοποίηση των εισφορών» που σημαίνει ότι τα αποθεματικά των Ταμείων θα γίνουν αντικείμενο διαχείρισης από τον Υπουργό Οικονομικών.

Είναι προφανές ότι τα δικαιώματα των ασφαλισμένων της Πρόνοιας διακυβεύονται να χαθούν στο λαβύρινθο του υπό κατάρρευση ασφαλιστικού  προβλήματος  της χώρας.

Διαμηνύσαμε στον Υφυπουργό ότι θα επανέλθουμε με προτάσεις και δεσμεύτηκε ότι άμεσα θα συναντηθούμε  μόλις διαμορφωθεί συγκεκριμένο  πλαίσιο για τα ασφαλιστικά ταμεία.

Απαιτείται  εγρήγορση  και συσπείρωση δυνάμεων.

  

                                                   Η ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΠΟΕΜ