Εκτύπωση PDF

                                                                      

                                                      ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

                                                         16-9-2015 

 

                                            Η ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ  ΣΕ ΕΛΕΥΘΕΡΗ   ΠΤΩΣΗ

 

 

   Η Ομοσπονδία Μετάλλου – Π.Ο.Ε.Μ είχε από τριετίας προβλέψει τους κινδύνους κατάρρευσης του κλάδου και έχει  αναπτύξει δράσεις και αγώνες με θέσεις και προτάσεις στήριξης και ανάπτυξης.

Δυστυχώς οι πολιτικές των κυβερνήσεων αντί να στηρίξουν  την βιομηχανία, με τις μνημονιακές τους  πολιτικές ενίσχυσαν την διαρκή αποεπένδυση.

 Το τελευταίο  6μηνο πιστέψαμε ότι ο Υπουργός ΠΑΠΕΝ θα προωθούσε λύσεις στο κόστος  της ενέργειας. Συνέστησε  μάλιστα και  επιτροπή  που εισηγήθηκε  αυτήν την αναγκαιότητα, αλλά δυστυχώς μια από τα ίδια.

Η  υπουργική  απόφαση έμεινε στα  συρτάρια. Δυστυχώς  διάφορα συμφέροντα ιδιαίτερα μεγαλοπαραγωγών  ενέργειας εμποδίζουν  στην χώρα μας, να ισχύσει   ότι  ισχύει σε όλη την Ευρώπη.

Δηλαδή να παρέχεται  φτηνή ενέργεια απόγευμα, νύχτα και σαββατοκύριακα στην ενεργοβόρα  βιομηχανία.

Συνέπεια όλων αυτών είναι ο κλάδος να  έχει χάσει χιλιάδες θέσεις εργασίας να υπάρχουν  διαθεσιμότητες  εκ περιτροπής απασχόληση, φτώχεια και  ανέχεια.

Μοναδικά θύματα ο κόσμος της μισθωτής εργασίας.

Αυτές  τις μέρες όπως μας ενημέρωσε το σωματείο της Ελληνικής Χαλυβουργίας στο Βόλο έχουν προκηρύξει στάσεις εργασίας διαμαρτυρόμενοι για την εφαρμογή της  εκ περιτροπής απασχόλησης.

Η Π.Ο.Ε.Μ στηρίζει  τις αποφάσεις  του Σωματείου  και των εργαζομένων, καλεί την Διοίκηση  της εταιρείας να προσέλθει  σε διάλογο  εξεύρευσης  λύσεων   που δεν θα συρρικνώνουν  ακόμη περισσότερο  το πενιχρό εισόδημα των εργαζομένων.

Καλούμε επίσης όλες τις επιχειρήσεις αυτού του βιομηχανικού κλάδου να κατανοήσουν  ότι δεν μπορεί και δεν πρέπει ο κόσμος της εργασίας να είναι τα θύματα των καταστροφικών  έως σήμερα πολιτικών  των κυβερνήσεων.

Ας  γνωρίζουν  ιδιαίτερα τα φιλόδοξα κόμματα άσκησης της κυβερνητικής εξουσίας από την επόμενη των εκλογών ότι θα έχουμε ένα θερμό χειμώνα υπεράσπισης  των εργασιακών μας δικαιωμάτων και των θέσεων εργασίας.

Η Π.Ο.Ε.Μ στηρίζει τους αγώνες των εργαζομένων την Χαλυβουργία.

Είναι αυτονόητο ότι η Π.Ο.Ε.Μ στηρίζει τους αγώνες των Μεταλλορύχων της Χαλκιδικής για το δικαίωμα στη ζωή και  στη δουλειά.

 

                              Η  ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ Π.Ο.Ε.Μ