Εκτύπωση PDF

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ                         ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΤ/ΛΩΝ

ΕΡΓΑΤ/ΛΩΝ ΜΕΤΑΛΛΟΥ – ΠΟΕΜ          ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ,   

                                                                             ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ & ΣΥΝΑΦΩΝ

                                                                          ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ Ν. ΚΟΖΑΝΗΣ

                

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ            ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΕΤΑΛΛΟΥ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

               ΚΟΖΑΝΗΣ

 

 

2159/2015                                                                                      24/6/2015

 

 

 Προς:

     κ. Μανώλη Παναγιωτάκη

     Πρόεδρο και Δ/ντα Σύμβουλο της Δ.Ε.Η.

 

 

 ΘΕΜΑ: ``Επαναφορά της καταβολής του επιδόματος γάμου στο προσωπικό της

                Δ.Ε.Η. με σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου``

 

 

 

 Κύριε Πρόεδρε,

     Στις 17/3/2015 στο Υπουργείο Εργασίας πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με την συμμετοχή εκπροσώπων της Δ.Ε.Η. (Γ. Δαμάσκος – Παν. Μαυροειδής – Ι. Αντωνέλλος) και εκπροσώπων των εργαζομένων (Σωματείο Κοζάνης – Εργατικό Κέντρο Κοζάνης – Π.Ο.Ε.Μ.).

     Ως εκπρόσωπος του Υπουργού Εργασίας συμμετείχε ο Διευθυντής του Γραφείου του κ. Δημοσθένης Παπασταμόπουλος. Επίσης συμμετείχαν και στήριξαν το αίτημά μας οι κυβερνητικοί Βουλευτές των νομών Κοζάνης και Φλωρίνης.

     Στη σύσκεψη αυτή, ο εκπρόσωπος του Υπουργού Εργασίας κ. Δημοσθένης Παπασταμόπουλος υποστήριξε την άμεση καταβολή από τη Δ.Ε.Η. του επιδόματος γάμου.

     Οι εκπρόσωποι της Δ.Ε.Η. δήλωσαν ότι ``τις επόμενες μέρες θα προχωρήσουν σε αναλυτικό υπολογισμό κόστους χορήγησης του επιδόματος γάμου στο προσωπικό, με σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου. Ακολούθως θα τεθούν τα στοιχεία στον νέο Πρόεδρο και το Δ.Σ. της εταιρείας, ώστε να εξετασθεί εκ νέου, με σκοπό την επίλυσή του με απόφαση της Διοίκησης``.

     Εμείς, ως εκπρόσωποι των εργαζομένων υποστηρίξαμε ότι:

     Η περικοπή του επιδόματος γάμου στους συγκεκριμένους εργαζόμενους από τη Δ.Ε.Η. ήταν πρωτόγνωρη.  Καμμία βιομηχανία – μέλος του Σ.Ε.Β. δεν έπραξε κάτι τέτοιο.

     Επίσης, η παραβίαση της ισχύουσας Εθνικής Γενικής Σ.Σ.Ε. δημιουργεί μείζον θέμα. Ιδίως όταν προέρχεται από επιχείρηση κοινής ωφέλειας όπως η Δ.Ε.Η.

     Εμείς θεωρούμε ότι πρέπει να γίνει σεβαστή η διπλή νομική φύση του επιδόματος γάμου από την Δ.Ε.Η διότι: α)αποτελεί όρο της Ε.Γ.Σ.Σ.Ε. της Γ.Σ.Ε.Ε. και β)έχει ισχύ τυπικού νόμου (του κυρωτικού νόμου 1766/1988).

 

Κύριε Πρόεδρε,

     Είναι σαφές ότι προσδοκούμε, η δέσμευση των εκπροσώπων της Δ.Ε.Η Α.Ε. ενώπιον των στελεχών του Υπουργείου Εργασίας και των φορέων των εργαζομένων, ισχύει στο ακέραιο και περιμένουμε την απόφασή σας.

΄Εχουν περάσει τρεις μήνες και δεν έχουμε λάβει απάντηση στα ανωτέρω, τόσο οι εργαζόμενοι όσο και το Υπουργείο Εργασίας.

     Κατόπιν όλων αυτών, παρακαλούμε για την άμεση επίλυση του θέματος και την καταβολή του επιδόματος γάμου σε όλους τους εργαζόμενους της επιχείρησης (αορίστου, ορισμένου χρόνου), για να αρθεί η αδικία και να αποκατασταθεί η δικαιοσύνη στους χώρους εργασίας της επιχείρησης.  

     Είμαστε στη διάθεσή σας για μία συνάντηση μαζί σας, ώστε να σας γνωστοποιήσουμε πλήρως το πρόβλημα και τα γεγονότα που προηγήθηκαν, καθώς και να σας αναπτύξουμε πλήρως τις θέσεις μας.