Εκτύπωση PDF

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΜΕΤΑΛΛΟΥ

                   Π . Ο . Ε . Μ .

 

                                            

                                                              ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

                                                               2  / 7 / 2015

 

                 ΥΦΑΡΠΑΓΗ ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΩΝ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΜΕ ΑΝΩΘΕΝ ΥΠΟΔΕΙΞΕΙΣ

 

Ο Υπουργός  Εργασίας με επείγον έγγραφο του απαίτησε από τις διοικήσεις των Ταμείων  να μεταφέρουν τα πλεονάζοντα κεφάλαια των Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης με καταληκτική ημερομηνία την 30η Ιουνίου 2015 στο λογαριασμό (μαύρη  τρύπα) διαθεσίμων  της Τράπεζας της Ελλάδος. Η υποτιθέμενη μεταχείριση  των αποθεματικών των Ταμείων με ήπιο τρόπο,  δεδομένης της λεηλάτησης τους από τις προηγούμενες Κυβερνήσεις,  μετετράπη σε “αποφασίζομεν και διατάσσομεν”!

Η Διοίκηση του ΤΑΠΙΤ  πάλι συνεδρίασε εκτάκτως την 30.6.2015  σε περιορισμένη σύνθεση εν τη απουσία των εκπροσώπων των θιγόμενων  Τομέων  Ξενοδοχοϋπαλλήλων, Μετάλλου και  Τσιμέντων και αποφάσισε αυθαίρετα την εκχώρηση 8,5 εκ €  (3εκ από Ξεν/λους , 3εκ. από Μέταλλο 2εκ. από Εμπορ/λους και 0,5εκ. από  τον Τομέα Τσιμέντων, φέρνοντας ειδικά αυτό τον Τομέα σε δεινή θέση, αφού τους αφαίρεσαν το 50% των αποθεματικών τους).

Τα Δ.Σ των  Ομοσπονδιών μας επιφυλάσσονται  των δικαιωμάτων των ασφαλισμένων που εκπροσωπούν, θα αναζητήσουμε ευθύνες  για την βεβιασμένη απόφαση που μειώνει τα διαθέσιμα κεφάλαια των Τομέων μας και τα οποία προορίζονται  αποκλειστικά και μόνο  για την απόδοση εφάπαξ παροχών  και που είναι  προφανές ότι θα έχουν την τύχη των εκατοντάδων εκατομμυρίων του κοινού κεφαλαίου .

Η Κυβέρνηση τέλος εγκαταλείποντας κάθε πρόσχημα, λεηλατεί τις εισφορές των εργατοϋπαλλήλων, υφαρπάζει τα αποθεματικά τους και τον ιδρώτα δεκαετιών χωρίς επιστροφή, νομιμοποιώντας παράλληλα ``το κούρεμα – σφαγή`` των Κυβερνήσεων Σαμαρά-Βενιζέλου.

 

 

 

                                                               Π . Ο . Ε . Μ