Εκτύπωση PDF

 

     Η ΠΟΕΜ κατέθεσε σήμερα πρόταση 27 σελίδων σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για το ΠΑΡΟΝ και το ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΝΑΥΠΗΓΙΚΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.                                                                        Σας παραθέτουμε το ΕΙΣΗΓΗΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ αυτής της πρότασης.    

 

                      ΘΕΜΑ:ΝΑΥΠΗΓΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ – ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

 

Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε της Κυβέρνησης

Αξιότιμοι κύριοι Υπουργοί

Αξιότιμοι κύριοι, 

 

        Με παγκόσμια πρώτη την Ελληνική  Εμπορική Ναυτιλία, τα Ναυπηγεία της χώρας μας Σκαραμαγκά, Ελευσίνα και Νεώριο είναι σε ελεύθερη πτώση.

Πρόκειται για μία ακόμα ελληνική τραγωδία της σύγχρονης εποχής που σε καμία περίπτωση δεν έχουμε το δικαίωμα να παρακολουθούμε απαθείς και αδιάφοροι.

 

        Η κυβέρνηση έχει καθήκον  να ορίσει τα στρατηγικά συμφέροντα της χώρας και να αναπτύξει τα σχέδια υλοποίησης τους.

 

      Οι επιχειρήσεις οφείλουν να  αναλάβουν τις ευθύνες που τους αναλογούν συνειδητοποιώντας  ότι οι παραδοσιακές επιχειρηματικές δραστηριότητες δεν αρκούν και είναι ελλειμματικές  για την εξασφάλιση της μελλοντικής βιωσιμότητας.

 

     Οι πλοιοκτήτες  οφείλουν να απαντήσουν ηχηρά  πόσο χρειάζονται μια σοβαρή και ισχυρή Ναυπηγική Ελληνική Βιομηχανία και  πόσο είναι διατεθειμένοι  να την στηρίξουν.

 

    Οι  εργαζόμενοι στον κλάδο έχουμε  αναλάβει  τις ευθύνες μας σε δύσκολες συνθήκες  και  συναισθανόμενοι την κρισιμότητα της κατάστασης  και την αναγκαιότητα διατήρησης αλλά και αύξησης των θέσεων εργασίας είμαστε έτοιμοι να συμβάλλουμε  στην ανόρθωση  του κλάδου.

 

     Πρωταρχικός στόχος  όλων μας πρέπει να είναι  η  προστασία των επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας και η εκπόνηση στρατηγικού σχεδίου Βιομηχανικής πολιτικής με προοπτική και μέλλον.

 

     Για όλους αυτούς τους λόγους  καταθέτουμε σήμερα στην πολιτική ηγεσία και σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς μια επεξεργασμένη  και επιστημονικά τεκμηριωμένη πρόταση   δημιουργίας  Ενιαίου Φορέα Ναυπηγικής Βιομηχανίας, για την οποία έχουν εργασθεί για το Τ.Ε.Ε ο Σύλλογος Διπλοματούχων Ναυπηγών Ελλάδας, η ΠΟΕΜ με την στήριξη της ΓΣΕΕ, και την σύμφωνη γνώμη  των σωματείων των Ναυπηγείων  Σκαραμαγκά , Ελευσίνας, Νεωρίου  η οποία  μπορεί να αποτελέσει  βάση διαλόγου  και διαβούλευσης με όλους τους ενδιαφερόμενους.

Επίσης θα ήταν   σημαντικές για  όλους μας οι θέσεις και οι προτάσεις σας.

 

 

 

                                         Για την  Διοίκηση της  Π.Ο.Ε.Μ

 

                         Ο Πρόεδρος                                             Ο Γ.Γραμματέας

 

                         Γιάννης  Στεφανόπουλος                         Μάρκος  Κοντιζάς