Εκτύπωση PDF

 

 Προς

     Υπουργό Εργασίας,Κοινωνικής

    Ασφάλισης και Πρόνοιας

    κ..Ι.Βρούτση

    Υφυπουργούς Εργασίας

     κ.κ.Κεγκέρογλου Β. , Μπέζα  Α., Πλακιωτάκη Ι.

     Κοινοποίηση: Δ.Σ. ΤΑΠΙΤ

                                     ΓΣΕΕ

 

                                     ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ -      ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

 

    Η  Ομοσπονδία Ξενοδοχουπαλλήλων  αποφάσισε υποκριτικά να “προστατεύσει” όπως δηλώνει  το δημόσιο συμφέρον του Τομέα Πρόνοιας Μεταλλεργατών.

Ευχαριστούμε τους νέους σωτήρες μας, αλλά δεν μας πείθουν.

Με τόσο « ενδιαφέρον» αρχίζουμε σοβαρά να ανησυχούμε ότι νέο κακό θα μας συμβεί.  Γνωρίζουμε ότι επιδιώκουν ακριβώς το αντίθετο. Να εμποδίσουν με τεχνάσματα την έκδοση του εφάπαξ στους ασφαλισμένους μεταλλεργάτες. Η μεθόδευση είναι άκρως επικίνδυνη και κατά τη γνώμη μας στερείται  συνδικαλιστικού πολιτισμού και δεοντολογίας.

 Συγκεκριμένα:

Με αφορμή μια φραστική διόρθωση στα πρακτικά του διοικητικού συμβουλίου του ΤΑΠΙΤ σε τοποθέτηση της διευθύντριας του Τομέα Μετάλλου, σχετικά με τα προβλήματα που  η ίδια αντιμετωπίζει και χωρίς να αλλάξει ή να αλλοιωθεί κάποια απόφαση του διοικητικού συμβουλίου, ο εκπρόσωπος των Ξενοδοχοϋπαλλήλων και εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας τους , εκμεταλλεύτηκε  «την ευκαιρία» και παρασύροντας το Συμβούλιο του  σε εκτροπή  απέστειλαν  γραπτή επιστολή καταγγελία στο Υπουργείο Εργασίας καταγγέλλοντας  αλλοίωση πρακτικών  σε θέματα που αφορούν τον Τομέα Μετάλλου, υπογραμμίζοντας στον Υπουργό και τους Υφυπουργούς ότι υπερασπίζονται το Δημόσιο συμφέρον της πατρίδας και κατ΄επέκταση του τομέα μετάλλου.

 Γνωρίζουν πολύ καλά ότι με αυτή την ενέργεια  είναι πιθανόν να μπλοκαριστεί η έκδοση εφάπαξ των μεταλλεργατών για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Παράλληλα απαιτούν από το Υπουργείο Εργασίας την αντικατάσταση του προέδρου του ΤΑΠΙΤ  προφανώς επειδή δεν τους κάνει τα κέφια όπως είχαν συνηθίσει με προηγούμενους προέδρους.

Εμείς τους απαντάμε ηχηρά, μακρυά από τους μεταλλεργάτες και τα δικαιώματά τους.

Ας προστατέψουν  το συμφέρον  των  ασφαλισμένων ξενοδοχοϋπαλλήλων του ΤΑΠΙΤ και να καταγγείλουν  αν θέλουν ότι ανασφάλιστοι εργαζόμενοι κεντρικού ξενοδοχείου της Αθήνας, έλαβαν παράνομα εφάπαξ.

Τέτοια περιστατικά ή άλλα χειρότερα ουδέποτε είχε ο τομέας του μετάλλου.

 Να σταματήσουν να απαιτούν « να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα» επειδή έχουν δικά τους προβλήματα στον κλάδο ξενοδοχοϋπαλλήλων

Ας κατανοήσουν ότι στο διοικητικό συμβούλιο του ΤΑΠΙΤ υπάρχει εκπρόσωπος των μεταλλεργατών και  είναι ο πρόεδρος της ΠΟΕΜ με αναπληρωτή τον Γ.Γραμματέα, οι οποίοι γνωρίζουν πάρα πολύ καλά να υπερασπίζονται τα δικαιώματα των μελών τους.

Ας κατανοήσουν ότι το ΤΑΠΙΤ δεν είναι ιδιοκτησία τους.

 ‘Εχει το θράσος να απαιτεί  ο εκπρόσωπος των ξενοδοχοϋπαλλήλων να μεταφερθεί το αρχείο μας σε άλλο κτίριο της Αθήνας και υπάλληλοι μας  να αναζητούν με GPS τους φακέλους  για την έκδοση  των εφάπαξ, τόσο καίγεται για τους μεταλλεργάτες.

Οι μεταλλεργάτες πληρώνουμε  υπέρογκο ενοίκιο από τις εισφορές μας σε ένα  όχι και τόσο ασφαλές κτίριο, ιδιοκτησίας τους.

 Το ΤΑΠΙΤ αποτελείται από ένδεκα κλάδους του ιδιωτικού τομέα και  οι εκπρόσωποι τους υπερασπίζονται  με αίσθημα υψηλής ευθύνης τα δικαιώματα των εργαζομένων του κλάδου τους.

Σωτήρες δεν  υπάρχουν.

Αν θεωρούν κάποιοι ότι μπορούν να ανεβάζουν και να κατεβάζουν προέδρους κατά το δοκούν θεωρούμε ότι αυτό είναι  «τέχνη» που εμείς ούτε γνωρίζουμε ούτε επιδιώκουμε.

 Δεν θα επιτρέψουμε όμως να μας χρησιμοποιήσουν.

Υπηρετούμε τα ανεξάρτητα συμφέροντα των εργατών μετάλλου  και δεν θα ανεχθούμε ιδιοτελείς πρακτικές και υπονόμευση.

 

                                             Για την Ε.Ε της Π.Ο.Ε.Μ

                                 Ο Πρόεδρος                             Ο Γ.Γραμματέας

                                  Γιάννης Στεφανόπουλος         Μάρκος Κοντιζάς