Εκτύπωση PDF

 

 Προς

    κ. .Ασημάκη Παπαγεωργίου

         Υφυπουργό ΠΕΚΑ

 Θέμα:  ΔΙΑΚΟΨΙΜΟΤΗΤΑ – ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΕΣ

  Κύριε  Υπουργέ,

            Σε πρόσφατη συνάντηση μας  στις 13/6/2014 με την παρουσία και εκπροσώπων των  Χαλυβουργικών  σωματείων σας είχαμε θέσει  το μεγάλο θέμα  του υψηλού κόστους της ενέργειας στις Χαλυβουργίες που τις καθιστούν  μη ανταγωνιστικές στο εξωτερικό με συνέπεια την  κατάρρευση τους .

 Μας  είχατε δηλώσει ότι  η όποια καθυστέρηση εφαρμογής της διακοψιμότητας οφείλεται αποκλειστικά στις συνεχείς διευκρινίσεις που  ζητάει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανταγωνισμού.

Δηλώσατε επίσης ότι για το υπουργείο σας και την κυβέρνηση  dead line για την διακοψιμότητα είναι το τέλος Ιουνίου, διότι από  τον Ιούλιο ούτως ή άλλως θα την εφαρμόσει η κυβέρνηση.

 Κύριε Υπουργέ,

     Επειδή  είμαστε  ήδη στον Ιούλιο και  δημοσιεύματα στον ηλεκτρονικό τύπο  π.χ. “Energy press.gr” 3/7/2014 αναφέρουν  ότι υπάρχει νέα εμπλοκή με το μεγάλο και σημαντικό αυτό θέμα, παρακαλούμε  όπως μας ενημερώσετε τι προτίθεστε να  κάνετε, θα προχωρήσει η κυβέρνηση και το υπουργείο σας στην λύση  του σοβαρού προβλήματος  για τον κλάδο μας;

Το πόσο σημαντικό  θέμα είναι η διακοπτόμενη  ενέργεια  στη Βιομηχανία  Χάλυβα  είναι τόσο επίκαιρο σήμερα  όσο  ποτέ άλλοτε.

 Κύριε Υπουργέ,

     Με την βεβαιότητα  ότι θα μας ενημερώσετε άμεσα σας ευχαριστούμε.

 

                                          Για την Διοίκηση της Π.Ο.Ε.Μ 

                                  Ο Πρόεδρος                           Ο Γ.Γραμματέας

                                 Γιάννης  Στεφανόπουλος         Μάρκος Κοντιζάς