Εκτύπωση PDF

                                                                                                                   ΠΕΙΡΑΙΑΣ 16/6/2014

                                                        ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΠΟΕΜ ΜΕ ΤΟΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ Π.Ε.Κ.Α. ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ

 

       Ο Πρόεδρος της Π.Ο.Ε.Μ. με αντιπροσωπεία Χαλυβουργικών Σωματείων συναντήθηκε, κατόπιν αιτήματος της Ομοσπονδίας με τον υφυπουργό Π.Ε.Κ.Α κ. Μ. Παπαγεωργίου την Παρασκευή 13/6/2014.

       Εκφράσαμε την έντονη αγανάκτησή μας για την συνεχιζόμενη κατάρρευση του χαλυβουργικού κλάδου, θύματα του οποίου είναι οι εκατοντάδες απολυμένοι χαλυβουργοί και οι εναπομείναντες εργαζόμενοι ``ζόμπι`` όπως τους αποκάλεσε η Κυβέρνηση, διότι εργάζονται με εκ περιτροπής απασχόληση και διαθεσιμότητες, μία εβδομάδα το μήνα.

       Καταγγείλαμε για άλλη μια φορά την απόφαση του Α.Σ.Ε. να νομιμοποιήσει τις ομαδικές απολύσεις, εγκρίνοντας 45 ομαδικές στην Ελληνική Χαλυβουργία Ασπροπύργου από τους 72 εργαζόμενους που απέμειναν και τους 300 που είχε το 2011. Ζητήσαμε να ανασταλεί άμεσα η απόφαση.

       Ακόμη, καταγγείλαμε ότι την ώρα που ο κλάδος είναι σε ελεύθερη πτώση, Ελληνικές Κατασκευαστικές ``επιδοτούμενες``, εισάγουν από την Ιταλία μη πιστοποιημένη μπετόβεργα για τους Ελληνικούς Αυτοκινητόδρομους, όπως καταγγέλλει ο αρμόδιος φορέας ελέγχου και πιστοποίησης ΕΒΕΤΑΜ.

       Ο κύριος Υφυπουργός μας ενημέρωσε για τις έως σήμερα δράσεις της Κυβέρνησης, χωρίς να τοποθετείται ξεκάθαρα ποιές θα είναι – αν υπάρξουν – οι ρυθμίσεις που προβλέπει ο ανεφάρμοστος έως σήμερα Ν. 4231/1-11-2013 σχετικά με τις συμβάσεις διακοψιμότητας ηλεκτρικής ενέργειας.

Ανέφερε ότι τα εμπόδια της έως σήμερα εφαρμογής του μέτρου της διακοψιμότητας είναι διευκρινήσεις που προβάλλει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανταγωνισμού.

Δήλωσε επίσης ότι dead line για την Διακοψιμότητα είναι το τέλος Ιουνίου.

       Η Π.Ο.Ε.Μ, για τα θέματα του χαλυβουργικού κλάδου έχει αναπτύξει αγώνες διεκδικώντας την επίλυσή τους από τον Ιανουάριο του 2013. Κόστος Ενέργειας, Φυσικού Αερίου κ.λ.π.

       Δυστυχώς, ενώ οι κυβερνήσεις συμφωνούσαν, και παρά τις πιέσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης, δεν έχουν ακόμα υλοποιηθεί.

Συνέπεια αυτού είναι να θυσιάζονται ως ``ΙΦΙΓΕΝΕΙΕΣ`` οι Χαλυβουργοί, να διαλύονται οι Βιομηχανίες και οι επιδοτούμενες κατασκευαστικές να προτιμούν ιταλικά.

       Η Π.Ο.Ε.Μ. με τα Συνδικάτα μας θα συνεχίσουμε τη μάχη για τον κλάδο, για την απασχόληση, για τη ζωή.

 

 

 

                                                          Π.Ο.Ε.Μ.