Εκτύπωση PDF

 

                                                                                                      ΠΕΙΡΑΙΑΣ 3/4/2014

 

 

 Προς:

       - Υπουργό Εργασίας κ. Γιάννη Βρούτση

 

 

ΘΕΜΑ:  ``ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΕΣ``

 

 

Κύριε Υπουργέ,

       Η Βιομηχανία ``ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΚΗ Α.Ε.`` ανακοίνωσε και εφαρμόζει δεύτερο πακέτο διαθεσιμοτήτων στο σύνολο του προσωπικού της.

       Η Βιομηχανία ``ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε.`` στον Ασπρόπυργο, σε συνέχεια των διαβουλεύσεων με το Σωματείο των Εργαζομένων, κατέθεσε προς έγκριση φάκελο ομαδικών απολύσεων στο Υπουργείο σας. Το Σωματείο των εργαζομένων στον Ασπρόπυργο, με επιστολή του προς σε εσάς την οποία υποστηρίζουμε, ζητάει την 20ήμερη παράταση διαβούλευσης.  

       Όλα αυτά θα μπορούσαν να έχουν αποφευχθεί και οι χαλυβουργίες να έχουν ένα νέο ξεκίνημα  εάν ετίθετο σε εφαρμογή ο Ν. 4203/1.11.2013 που ψήφισε η Κυβέρνηση σχετικά με τις συμβάσεις διακοπτόμενης ενέργειας (διακοψιμότητα) στην Βιομηχανία.

       Η αδυναμία της Κυβέρνησης να εφαρμόσει έναν νόμο που η ίδια ψήφισε πέντε μήνες μετά τη δημοσίευση του στην εφημερίδα της Κυβέρνησης, οδηγεί τους εργοδότες στις απάνθρωπες μορφές εξαθλίωσης των χαλυβουργιών με διαθεσιμότητες κατ΄αρχήν και ομαδικές απολύσεις στην συνέχεια.

       Η άτολμη κυβέρνηση από τη μια και οι εργοδότες από την άλλη, έχουν τοποθετήσει τους χαλυβουργούς μεταξύ σφύρας και άκμονος.

Η ενέργεια είναι ``καύσιμο`` και η βιομηχανία ``όχημα`` ανάπτυξης.

 

Κύριε Υπουργέ,

       Μπροστά σε αυτές τις οριακές εξελίξεις για την απασχόληση, την ύπαρξη της Βιομηχανίας, την ανάπτυξη, την ζωή, ζητάμε επειγόντως την ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ, όσο ακόμα είναι καιρός και υπάρχουν ελπίδες για την σωτηρία του κλάδου και των ανθρώπων του.

 

 

                                      ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ Π.Ο.Ε.Μ.

 

                 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                      Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

         ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΠΟΥΛΟΣ                          ΜΑΡΚΟΣ ΚΟΝΤΙΖΑΣ