Εκτύπωση PDF

 

                                                                                                                       ΠΕΙΡΑΙΑΣ 17/2/2014

 

 

 

Προς:

       κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο

       Υπουργό Εθνικής ΄Αμυνας

 

 

 

ΘΕΜΑ: ``Ενιαίος Φορέας Ναυπηγικής Βιομηχανίας``

 

 

 

Κύριε Υπουργέ,

       Η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΕΤΑΛΛΟΥ, η Γ.Σ.Ε.Ε., το Τ.Ε.Ε. και τα Σωματεία Εργαζομένων των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, Ελευσίνας και Σύρου, σας έχουν καταθέσει από τον Απρίλιο του 2011 ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΠΡΟΤΑΣΗ για το ΠΑΡΟΝ και το ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΝΑΥΠΗΓΙΚΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

       Η πρότασή μας αυτή αναφέρεται στην σύσταση ενιαίου φορέα Ναυπηγικής βιομηχανίας ως λύση αναπτυξιακή, εφικτή και υλοποιήσιμη που ασφαλώς προϋποθέτει ριζική αναδιάρθρωση της υφιστάμενης δομής της Ναυπηγικής Βιομηχανίας.  Περίληψη της μελέτης αυτής σας επισυνάπτουμε στην παρούσα επιστολή μας.

Εάν όμως κρίνετε απαραίτητο να επικαιροποιήσουμε αυτήν τη μελέτη και να σας την παραδώσουμε με βάση τις παρούσες συνθήκες, είμαστε έτοιμοι να το πράξουμε.

 

Κύριε Υπουργέ,

       Επειδή γνωρίζουμε ότι υπάρχουν δηλώσεις αλλά και προθέσεις της Κυβέρνησης για ειδική εκκαθάριση των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, σας γνωρίζουμε ότι μας βρίσκουν ριζικά αντίθετους.

       Θεωρούμε ότι ως λύση ανάπτυξης και για να μην χαθεί ένας σημαντικός παραγωγικός ιστός της οικονομίας, τα Ναυπηγεία μας, σε μία χώρα με παγκοσμίως πρώτη Ναυτιλία, η πρότασή μας για συγκρότηση ενιαίου φορέα είναι απολύτως αναγκαία.

 

 

 

                                   ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ Π.Ο.Ε.Μ.

 

                Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                   Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

        ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΠΟΥΛΟΣ                        ΜΑΡΚΟΣ ΚΟΝΤΙΖΑΣ