Εκτύπωση PDF
  

 

    

                                               ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

 

 

            ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ 

 

 Η ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ  ΤΩΝ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΚΩΝ  ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ -                       ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ  ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ  

 

 

   Η Βιομηχανία Χάλυβα  σε κάθε χώρα  εξασφαλίζει  σημαντικές  και πολλές θέσεις εργασίας, συνεισφέροντας  παράλληλα στην  τεχνολογία, τις κατασκευές , τις μεταφορές κ.λ.π.

Στην Ελλάδα της κρίσης και των Μνημονίων ο κλάδος της Μεταλλουργίας κατέρρευσε με ευθύνη των άτολμων και φοβικών κυβερνήσεων.

 

Συγκεκριμένα 

Πλήρη απασχόληση δεν έχει κανένα από τα 6 Χαλυβουργεία. Το stok σιδήρου έχει γεμίσει τις αποθήκες. Σε ορισμένες χαλυβουργίες η παραγωγή έχει διακοπεί επί 15μηνο. Σε άλλες  η απασχόληση  είναι εκ περιτροπής.

Τους τελευταίους 20 μήνες οι μεταλλεργάτες χαλυβουργοί γίναμε η  «καύσιμος ύλη, ο άνθρακας», αντί  να  είμαστε  η κινητήρια δύναμη της ανάπτυξης, με μειώσεις μισθών και ημερομισθίων, διαθεσιμότητες και εκ περιτροπής  απασχόληση.

Είναι μαθηματικά βέβαιο ότι για λίγους μήνες ακόμη  θα υπάρχουν χαλυβουργοί και εργοστάσια.

 

Είναι κοινή διαπίστωση των συνδικάτων μας ότι βασικός μοχλός  στήριξης , ύπαρξης και ανάπτυξης του κλάδου είναι το ανταγωνιστικό κόστος ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου, και όχι οι μειώσεις μισθών και ημερομισθίων.

Σχεδόν όλες οι Ευρωπαϊκές κυβερνήσεις έχουν λάβει  μέτρα στήριξης των χαλυβουργικών επιχειρήσεων.

Ο πρόσφατος  Ν.4231/1.11.13  που προέβλεπε  στήριξη του κόστους  ενέργειας (ότι ισχύει στις άλλες Ευρωπαϊκές χώρες) ακυρώθηκε από την Τρόϊκα λόγω  κακών κυβερνητικών χειρισμών.

 

Η ΓΣΕΕ και η ΠΟΕΜ την Πέμπτη  9 Ιανουαρίου , στις 12:00, οργανώνουν συνέντευξη  τύπου στο Αμφιθέατρο της  ΓΣΕΕ, Πατησίων 69, 4ος όροφος, με σκοπό  να αναδείξουν  αναλυτικά το ιδιαίτερα σοβαρό πρόβλημα , προτείνοντας  παράλληλα λύση.

                                                                                           Π.Ο.Ε.Μ