Εκτύπωση PDF

 

                                                                                                              ΠΕΙΡΑΙΑΣ 30/10/2013

 

Προς:

       Τα Σωματεία – Μέλη της Π.Ο.Ε.Μ.

 

 ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΩΡΑ ΣΤΑ ΑΔΕΛΦΙΑ ΜΑΣ ΤΩΝ ΝΑΥΠΗΓΕΙΩΝ    ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ  ΠΟΥ 18 ΜΗΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ – ΑΙΧΜΑΛΩΤΟΙ          ΤΟΥ ΕΡΓΟΔΟΤΗ ΣΤΟ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΤΗΣ  ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ.

 

 

Συνάδελφοι,

       Η τραγωδία για τους 1100 εργαζόμενους στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά συνεχίζεται .  Οι συνάδελφοί μας είναι απλήρωτοι από 19 έως 30 μήνες.

Η αραβολιβανέζικη ιδιοκτησία κρατάει κλειστό το Ναυπηγείο κρατώντας αιχμάλωτους τους εργαζόμενους και χρησιμοποιώντας τους ως ομήρους εκβιάζει την αδιάφορη κυβέρνηση ενώ το ανθρωπιστικό δράμα συνεχίζεται.  

       Οικογένειες διαλύονται και σπουδαστές σταματούν τις σπουδές τους, παππούδες και γιαγιάδες προσπαθούν να στηρίξουν τους συναδέλφους μας.

       Ευρωπαϊκά Συνδικάτα από 29 χώρες ήρθαν στην Αθήνα στις 30 Σεπτέμβρη, ενημερώθηκαν και στάθηκαν αλληλέγγυοι στα δράμα των συναδέλφων μας.  

       Η Π.Ο.Ε.Μ. έχει δημοσιοποιήσει το πρόβλημα σε όλη την Ευρώπη και έχει εκδηλωθεί ιδιαίτερο ενδιαφέρον για στήριξη των συναδέλφων μας στο Σκαραμαγκά.

 

Αγαπητοί συνάδελφοι,

       Σε αυτήν την τραγωδία δεν πρέπει να μείνουμε ΑΔΙΑΦΟΡΟΙ.

Οι εργάτες στο Σκαραμαγκά και τα παιδιά τους έχουν το δικαίωμα στη ζωή.

΄Ολοι μας, ΄Ολοι σας, ΤΩΡΑ, πριν είναι πολύ αργά, πριν θρηνήσουμε θύματα, να στηρίξουμε τα αδέλφια μας.

       Η ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ και η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ είναι αναγκαία και απαραίτητη έκφραση ανθρωπιάς και πολιτισμού που δίνει δύναμη στους αγώνες των εργατών στο Ναυπηγείο.

       Το σύνθημα ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ γίνεται πιο ισχυρό και αποτελεσματικό όσο γίνεται κτήμα και πεποίθηση όλων των Μεταλλεργατών και των Σωματείων τους.

       ΣΤΗΡΙΞΤΕ – ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ οικονομικά τα αδέλφια μας στέλνοντας την βοήθειά σας στην Π.Ο.Ε.Μ. (τηλ. 2104174159 – 210 4132382).  Γίνονται δεκτά και τρόφιμα.

(τηλέφωνο επικοινωνίας με τον Πρόεδρο του Σωματείου Ναυπηγείων Σκαραμαγκά ``Τρίαινα`` Βασίλη Καρακίτσιο 6986999697).

 

 

                                     ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ Π.Ο.Ε.Μ.

 

                   Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                   Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

         ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΠΟΥΛΟΣ                         ΜΑΡΚΟΣ ΚΟΝΤΙΖΑΣ