Εκτύπωση PDF

                                                                                             ΠΕΙΡΑΙΑΣ  24/7/2013

 

 

 

                                                 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

 

               Η ΑΜΥΝΤΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ Ε.Α.Σ. – ΕΛΒΟ ΚΑΙ Η ΛΑΡΚΟ

                                      ΣΤΗΝ ΠΡΟΚΡΟΥΣΤΕΙΑ ΚΛΙΝΗ

 

 

       ``Μέτρα`` αναδιάρθρωσης εν ``λειτουργία`` και εκκαθάρισης ``εν λειτουργία``, ανακοίνωσε Κυβερνητική σύσκεψη αρμόδιων υπουργών στις 22/7/2013 χωρίς καταβολή δεδουλευμένων για ΕΛΒΟ και ΕΑΣ.

Να σημειώσουμε ότι εδώ και ένα εξάμηνο τα ΕΑΣ και ένα τρίμηνο στην ΕΛΒΟ, οι εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι.

Η κυβέρνηση δηλώνει ότι δεν τις χρηματοδοτεί γιατί δεν υπάρχουν διαθέσιμα ποσά χρηματοδότησης.  Αλλά πώς εν λειτουργία; Με παύση πληρωμών;  Πρόκειται για εμπαιγμό;  Πρόκειται για σχιζοφρένεια;  ή γιατί άλλο;

       Σε κάθε περίπτωση, για την ΛΑΡΚΟ – ΕΛΒΟ και ΕΑΣ  η εκκαθάριση ή η αναδιάρθρωση  εν λειτουργία ορίζει και υποκρύπτει ότι με την ολοκλήρωσή της στο τέλος του 2013 λύνονται αυτοδίκαια όλες οι συμβάσεις του προσωπικού.  Πωλείται το ενεργητικό. Δηλαδή εγκαταστάσεις και υποδομές. Δεν χρειάζεται να απολυθεί μέρος του προσωπικού. Αυτομάτως απολύονται όλοι. Εκτός και αν υπάρχει δέσμευση που θα κυρωθεί με νόμο στη Βουλή με αναφορά στη διατήρηση του προσωπικού και των δικαιωμάτων του.  ΄Οτι έχει απομείνει μετά τις μνημονιακές επελάσεις.

       Εμείς καταγγέλλουμε τις απαράδεκτες μεθοδεύσεις ξεπουλήματος των επιχειρήσεων και μάλιστα χωρίς προσωπικό. Χωρίς την κινητήρια δύναμη της ανάπτυξης.  Καταγγέλλουμε τις μεθοδεύσεις εξαθλίωσης των απλήρωτων εργαζομένων σε ΕΑΣ και ΕΛΒΟ.

       Οι μεταλλεργάτες θα αγωνισθούμε και θα υπερασπιστούμε τον εθνικό πλούτο της χώρας και την αναπτυξιακή πορεία της ΛΑΡΚΟ.

Θα αγωνιστούμε για την διατήρηση των Αμυντικών Βιομηχανιών της χώρας ΕΑΣ-ΕΛΒΟ-ΕΑΒ, που μαζί με τα Ναυπηγεία θωρακίζουν την ακεραιότητα και την ασφάλεια της πατρίδας μας και που παράλληλα εξασφαλίζουν απασχόληση σε σημαντικό αριθμό εργαζομένων.

 

             ΟΧΙ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΩΝ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ

                                      ΕΛΒΟ – ΕΑΣ ΚΑΙ ΛΑΡΚΟ

             ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΑΜΥΝΑ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

 

 

 

 

                                         Π . Ο . Ε . Μ .