Εκτύπωση PDF
Συναδέλφισσες, -οι,
        Έγινε, σήμερα, με παρόντα τον Υπουργό Άμυνας συνάντηση στο Υπουργείο. Η συνάντηση ήταν ουσιαστική και δεν είχε άλλο θέμα από την εξεύρεση λύσης στο πρόβλημα του Ναυπηγείου. Μετά από 16 μήνες συνεχών αναβολών και αδυναμιών, φαίνεται κάποιο φως, το οποίο άλλωστε θα ξεκαθαρίσει οριστικά τις επόμενες ημέρες. Οι διαπραγματεύσεις είναι σε κρίσιμο στάδιο και δεν μας επιτρέπεται να πούμε περισσότερα. Εάν όμως για οποιοδήποτε λόγο υπάρξει καθυστέρηση στη λύση, ζητήσαμε χρηματικό ποσό που να καλύπτει τις άμεσες ανάγκες μας. Ο Υπουργός δεσμεύτηκε να μας απαντήσει άμεσα σε αυτό. 
        Επίσης, και αυτό είναι σημαντικό, δεσμεύτηκε να καταθέσει (μας παρουσίασε το κείμενο) άμεσα τροπολογία με την οποία θα σταματά κάθε κατάσχεση περιουσιακού στοιχείου του Ναυπηγείου, αλλά και των εργαζομένων-μελών του Σωματείου "Τρίαινα" (που προέρχονται από ΔΕΗ, Τράπεζες κτλ). 
        Πιστεύουμε ότι οι στιγμές είναι κρίσιμες και για το μέλλον του Ναυπηγείου και για το μέλλον της δουλειάς μας. Πρέπει να αποφευχθούν άσκοπες ενέργειες, που μπορούν να δυσφημίσουν τον αγώνα μας και να δώσουν τροφή και επιχειρήματα στους κακόβουλους...
        Το Ναυπηγείο μπορεί και πρέπει να μείνει ανοιχτό. Οι εργαζόμενοι μπορούν και πρέπει να παραδώσουν τα Υποβρύχια στο Πολεμικό Ναυτικό. Η ναυπηγική βιομηχανία μπορεί και πρέπει να αποτελέσει μοχλό ανάπτυξης. 


ΥΓ: Μετά τη σημερινή συνάντηση, δε θα πραγματοποιηθεί η συγκέντρωση στο Υπουργείο Άμυνας. 

Για το Σωματείο
                        Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                         Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
                       ΚΑΡΑΚΙΤΣΙΟΣ Β.                                                    ΜΠΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ Ε.