Εκτύπωση PDF
 

                                                                                                          23/5/2013

   

                                     

                                        ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

                                Ο ΓΚΕΜΠΕΛ ΖΕΙ ΣΤΟ ΒΟΛΟ   

Με έκπληξη ενημερωθήκαμε ότι το Συνδικάτο  Μετάλλου (Μ.Παπαρήγας) στο Βόλο με  ανακοίνωση του την 20/5/13 καταγγέλλει  την ΠΟΕΜ ότι δήθεν η πλειοψηφία της  «ομολόγησε στην τελευταία συνεδρίαση ότι  συμφώνησε με το ΣΕΒ για μείωση μισθών  22% »

Πρόκειται για κατάπτυστη και ψευδέστατη ανακοίνωση  και οι συντάκτες της είναι λασπολόγοι και κοινοί συκοφάντες.

Η κρυστάλλινη αλήθεια είναι:

Η ΠΟΕΜ είναι στα δικαστήρια με τους Σιδηροβιομήχανους, οι οποίοι  ζητούν με  αγωγή  τους την ακύρωση της υπάρχουσας Σ.Σ.Ε που λήγει 30 Ιουνίου. Πρωτόδικα η ΠΟΕΜ κέρδισε και οι εργοδότες έχουν κάνει έφεση, η οποία θα εκδικαστεί  τον Νοέμβριου  του 2013.

Στην τελευταία συνεδρίαση της ΠΟΕΜ η πλειοψηφία και συγκεκριμένα ο πρόεδρος δήλωσε: « αν και δεν έχουμε ακόμη κινήσει τις διαδικασίες διαπραγμάτευσης της Σ.Σ.Ε με τους εργοδότες, η οποία λήγει 30/6 και έχει μετενέργεια  έως 30/9, εκτιμούμε ότι θα μας ζητήσουν  μειώσεις μισθών και ημερομισθίων.

Η ΠΟΕΜ δεν είναι διατεθειμένη να αποδεχτεί κάτι τέτοιο και θα δώσουμε  τη μάχη μας για διατήρηση  στα σημερινά επίπεδα των Σ.Σ.Ε μας χωρίς μειώσεις και  γι΄ αυτούς τους λόγους ορίζουμε το τακτικό συνέδριο της ΠΟΕΜ στις 20/9, ώστε να είναι και αντικείμενο  του  αγώνα μας, η υπεράσπιση της Σ.Σ.Ε πριν ακόμα λήξει η μετενέργεια»

Το ΠΑΜΕ  ουδέποτε πρότεινε κάτι άλλο στην ολομέλεια και προφανώς αγνοεί ότι  η ΠΟΕΜ είναι σε συνεχείς κινητοποιήσεις για τη Σ.Σ.Ε με κεντρικές απεργιακές κινητοποιήσεις  σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Μας προκαλεί επίσης εντύπωση η  όψιμη αναφορά του ΠΑΜΕ  ότι θα υπερασπισθεί  τη Σ.Σ.Ε- αλλά πώς;;;;;

Όλα αυτά τα χρόνια με σημαντικές επιτυχίες σε ποσοστά και αυξήσεις  των Σ.ΣΕ, το ΠΑΜΕ δεν συμμετείχε ούτε στις διαπραγματεύσεις, ούτε υπέγραψε ποτέ Σ.Σ.Ε

Δεν υπέγραψαν ούτε τη Σ.Σ. Βιοτεχνίας που σε περίοδο μνημονίου,  έδινε αυξήσεις 10%.

Προτείναμε επίσης καταστατικό συνέδριο για να αλλάξει το εκλογικό μέτρο από  100 σε 60, ώστε να μην αποκλεισθούν  15 περίπου εργοστασιακά σωματεία στα οποία έχει μειωθεί  ο αριθμός των εργαζομένων κάτω από 50 και  το ΠΑΜΕ αρνήθηκε.

Τόσο εργατικό κίνημα  είναι!!

Το καταστατικό προβλέπει αλλαγή  του εκλογικού μέτρου εφόσον  το ψηφίσουν τα ¾ των συνέδρων, οι οποίοι είναι ταμειακά εντάξει.Δήλωσαν  ότι θα καταψηφίσουν την πρόταση αλλαγής του εκλογικού μέτρου, δηλώνοντας ότι  δεν θα καταβάλουν  ούτε ένα ευρώ συνδρομή . Ζητούν συνέδριο «αλλά κάρτ». Τέτοιο συνέδριο δεν  θα γίνει.

Οι ταμειακά και καταστατικά εντάξει εκλεγμένοι αντιπρόσωποι θα λάβουν μέρος και θα ψηφίσουν ή θα καταψηφίσουν τις θέσεις του καταστατικού και του εκλογοαπολοστικού συνεδρίου.

Πρέπει να συμφωνήσουμε όλοι ότι οι απειλές, η τρομοκρατία, η λασπολογία και ο Γκεμπελισμός, δεν είναι χαρακτηριστικό συγκεκριμένης ιδεολογίας, αλλά χαρακτηρίζει όποιον συμπεριφέρεται ανάλογα.