Εκτύπωση PDF

 

                                                                                                  ΠΕΙΡΑΙΑΣ 17/6/2013

 

 

 

                                              ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

                  

 

                                         IndustriALL EUROPEAN TRADE UNION

                     Αλληλεγγύη στους εργαζόμενους του Ναυπηγείου ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ

 

       Συνεδρίασε στις 12 – 13 Ιουνίου στις Βρυξέλλες η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία των Συνδικάτων όλης της Βιομηχανίας της Ευρώπης για θέματα που απασχολούν τους Ευρωπαίους εργαζόμενους.

Συμμετείχαν 109 εκπρόσωποι εργαζομένων από 26 ευρωπαϊκές χώρες.  Από την Ελλάδα συμμετείχε ο Πρόεδρος της Π.Ο.Ε.Μ. και έκανε τις ακόλουθες παρεμβάσεις:

 

1)Ενημέρωσε τους Ευρωπαίους συναδέλφους για τις πολύμορφες δράσεις και αγώνες του Συνδικαλιστικού Κινήματος της Ελλάδας για την απόκρουση και ακύρωση των πιο σκληρών και άδικων μέτρων που εξακολουθούν και σήμερα να πλήττουν με ρυθμούς καταιγίδας τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους ανέργους.

 

2)Αναφέρθηκε εκτενώς στο δράμα που βιώνουν οι 1150 εργαζόμενοι των ΝΑΥΠΗΓΕΙΩΝ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ, παραμένοντας απλήρωτοι από 14 έως 48 μήνες, εξαθλιωμένοι και αιχμάλωτοι του Αραβολιβανέζου εργοδότη, εισπράττοντας και την αδιαφορία της Κυβέρνησης.  Ζήτησε τη στήριξη και την αλληλεγγύη, επαναλαμβάνοντας την επείγουσα έκκληση συμπαράστασης.

 

3)Κατήγγειλε το κλείσιμο της Δημόσιας Τηλεόρασης από την Κυβέρνηση, με τον πιο αντιδημοκρατικό και αυταρχικό τρόπο.

 

      H IndustriALL, κατόπιν των παρεμβάσεων της Π.Ο.Ε.Μ., έλαβε τις παρακάτω ομόφωνες αποφάσεις:

Α. Κατήγγειλε την αντιδημοκρατική απόφαση για κλείσιμο της Δημόσιας Τηλεόρασης στην Ελλάδα.

Β. Εκφράζει εμπράκτως την αλληλεγγύη της στους εργαζόμενους των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά και καλεί τις Ευρωπαϊκές Οργανώσεις να ανταποκριθούν στην επείγουσα έκκληση της Π.Ο.Ε.Μ.

Γ. Στις 30 Σεπτεμβρίου, θα οργανώσουν Ευρωπαϊκή Συνεδρίαση στην Ελλάδα με όλα τα προβλήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους. Θα δώσουν συνέντευξη τύπου σε ξένα και ελληνικά ΜΜΕ για τις θέσεις και δράσεις της IndustriALL.

Δ. Την επόμενη ημέρα, 1/10/2013, οι εκπρόσωποι των Ευρωπαϊκών Συνδικάτων (αναμένονται να παρευρεθούν 150-180 άτομα), θα παρευρεθούν στα Δικαστήρια της Ευελπίδων, προκειμένου να συμπαρασταθούν στους 12 συλληφθέντες που δικάζονται για τα γεγονότα που συνέβησαν στο Υπουργείο Εθνικής ΄Αμυνας στις 4 Οκτώβρη του 2012.   Πρόκειται για 7 εργαζόμενους των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, 3  

 

συνδικαλιστές της Τρίαινας, τον Πρόεδρο της Π.Ο.Ε.Μ. και τον Αν/τή Γεν. Γραμματέα της Γ.Σ.Ε.Ε.

       Η Π.Ο.Ε.Μ.εκφράζει την ικανοποίησή της για τις αποφάσεις των Συνδικάτων της Ευρωπαϊκής Βιομηχανίας και συνεχίζει τις δράσεις μαζί με το Σωματείο ``ΤΡΙΑΙΝΑ`` των Ναυπηγείων ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ για την επαναλειτουργία του μεγαλύτερου Ναυπηγείου της Ανατολικής Μεσογείου, για το δικαίωμα στη δουλειά, για το δικαίωμα στη Ζωή.

 

             ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΣΚΟΤΩΝΕΙ, ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΥΣ.

 

 

 

 

 

 

    

                                            Π . Ο . Ε . Μ .