Εκτύπωση PDF
  

ΕΚΚΛΗΣΗ ΣΤΗΝ  INDUSTRIALL ΓΙΑ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟΥΣ  ΕΡΓ/ΝΟΥΣ ΤΩΝ ΝΑΥΠΗΓΕΙΩΝ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ

  

Αγαπητοί συνάδελφοι,

       Με αυτή την επιστολή μας θέλουμε να σας ενημερώσουμε ότι 1000 εργαζόμενοι του Ελληνικού Ναυπηγείου Σκαραμαγκά όπου κατασκευάζονται τα 3 υποβρύχια τύπου 214 Γερμανικής Τεχνολογίας, είναι 13 μήνες απλήρωτοι, διότι ο Αραβολιβανέζος εργοδότης, έχοντας οικονομικές διαφορές με την κυβέρνηση, κρατά ``αιχμάλωτους`` τους εργαζόμενους, εφαρμόζοντας εκ περιτροπής εργασία μία ημέρα την εβδομάδα, με στόχο να ασκεί πίεση στο ελληνικό κράτος.

Την 1 ημέρα εργασία την εβδομάδα, από αξιοπρέπεια οι εργαζόμενοι απεργούν.

       Επίσης απλήρωτοι και εξαθλιωμένοι είναι εδώ και 47 μήνες 160 εργαζόμενοι στο τμήμα κατασκευής βαγονιών του ιδίου Ναυπηγείου.

       ΄Ολοι αυτοί οι εργαζόμενοι, 1160 συνολικά, είναι μέλη του εργοστασιακού σωματείου των Ναυπηγείων και της ΠΟΕΜ.

       Σε όλο αυτό το διάστημα, η εταιρεία Ελληνικά Ναυπηγεία ΑΕ ούτε το ένα ευρώ των οφειλομένων προς τους εργαζόμενους, αλλά ούτε έχουν λάβει από την πλευρά της πολιτείας την παραμικρή βοήθεια.  ΄Οπως αντιλαμβάνεστε, δύσκολα εξασφαλίζουν τα προς το ζην και οι οικογένειές τους αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης.

       Γι αυτό το λόγο, θα θέλαμε στα πλαίσια της συναδελφικής αλληλεγγύης προς τους 1160 αυτούς εργαζόμενους την στήριξή σας ώστε να συνεχίσουν να αγωνίζονται για το δικαίωμα στη ζωή, για το δικαίωμα στη δουλειά.

Η όποια στήριξη και με οποιονδήποτε τρόπο θα αποδειχθεί πολύτιμη.

       Να σημειώσουμε ότι με απόφαση του Επιτρόπου Ανταγωνισμού, η Ε.Ε. έχει απαγορεύσει κάθε εμπορική δραστηριότητα (επισκευές ή κατασκευές εμπορικών πλοίων), διότι η προηγούμενη εργοδοσία των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά  … είχε παραβιάσει όρους του ανταγωνισμού.

Αυτή η ενέργεια στις σημερινές συνθήκες επιδεινώνει ακόμη περισσότερο την κατάσταση και ως προς την απασχόληση, διότι τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά μπορούν να κατασκευάζουν με αυτήν την απόφαση της Ε.Ε. μόνο πολεμικά πλοία για το Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό.  Η Π.Ο.Ε.Μ. δίνει τον αγώνα της για να αλλάξει αυτή η απόφαση και να υπάρχει πλήρης παραγωγική λειτουργία.    

Συναδελφικά

  Γιάννης  Στεφανόπουλος  Πρόεδρος  ΠΟΕΜ   

                                                                               EUROBANK EFG.

                                                                                Π.Ο.Ε.Μ

                                                                 Αριθμός λογ/σμού 0026-0202-330101921245

                                                                   ΙΒΑΝ :GR1402602020000330101921245

                                                                   BIC :  EFGBGRAA