Εκτύπωση PDF

 

 

 

Προς

     ΟΒΙΕΚ ΣΕΚ

     ΣΕΜΗΚΚ  ΠΕΟ

     Οι ισχυροί  και  οι «έντιμοι»  της Β. Ευρώπης , με προεξάρχοντες τους  Γερμανούς, με εκβιαστικό και αναίσχυντο τρόπο, στο όνομα  της δικής τους «ηθικής τάξης πραγμάτων» δηλαδή της  συσσώρευσης  όλο και περισσότερου πλούτου, αποφάσισαν, νομιμοποίησαν και επέβαλαν  τη ληστεία του Κυπριακού λαού.

Αδίστακτοι,  αμείλικτοι τιμωροί,  κουνώντας το δάκτυλο στους  «άτακτους μαθητές», ενάντια σε κάθε έννοια ηθικής  οδηγούν  μια χώρα στην καταστροφή.

 

     O  ελληνικός λαός  εδώ και τέσσερα χρόνια  ζει  τον εφιάλτη της τρόϊκα, του ΔΝΤ  και των αβάσταχτων μέτρων, που οδήγησαν  την χώρα  στην ύφεση, την ανεργία  να προσεγγίζει το 30%, την  διάλυση των ασφαλιστικών ταμείων, την κατάργηση κάθε  εργασιακού  δικαιώματος,  τις αμοιβές  πείνας, τα συσσίτια  και τους νεοάστεγους.

Ενώ γνωρίζουν  και  ευθαρσώς το  δηλώνουν  ότι  η εφαρμογή  αυτών των μέτρων  απέτυχε παταγωδώς, συνεχίζουν να στραγγαλίζουν  τον ελληνικό λαό, με μοναδικό στόχο την εκποίηση και την πώληση  όλων των  περιουσιακών στοιχείων της χώρας. Μας θέλουν δούλους  μέσα στην ίδια μας τη χώρα.

 

    Μέσα σε μία νύχτα με αποφάσεις έξω και πέρα από την όποια ηθική και λογική,    τιμωρούν  και καταδικάζουν τον Κυπριακό λαό  στη καταστροφή.

Η εφαρμογή αυτής της πολιτικής  οδηγεί μαθηματικά την Κυπριακή οικονομία σε  τεράστια ύφεση,   πολύ μεγάλος αριθμός  επιχειρήσεων θα κλείσουν  γιατί δεν θα  έχουν κεφάλαια κίνησης και οι εργαζόμενοι θα βρεθούν στο δρόμο της ανεργίας.

Η εφαρμογή των μνημονίων   μόνο  όλεθρο και καταστροφή  προκαλεί, εξαθλίωση των εργαζομένων, αύξηση της ανεργίας , αύξηση της ύφεσης  και οι μόνοι κερδισμένοι είναι  οι «δανειστές» που μας  απομυζούν  και κερδίζουν σε βάρος μας.

 

    Είναι  δεδομένη η  έκφραση  συμπαράστασης  και    αλληλεγγύης μας στον Κυπριακό λαό και τους Κύπριους Μεταλλεργάτες , πιστεύουμε όμως  ότι ο Ελληνικός και Κυπριακός λαός , λόγω και του ευαίσθητου γεωπολιτικού χώρου που βρίσκονται  οι χώρες  μας  πρέπει να αντισταθούν και να  αγωνιστούν  ενάντια  στους ισχυρούς . 

Πρέπει να γίνει κοινός αγώνας των  εργαζόμενων   η ανατροπή αυτών των πολιτικών, πρέπει να  σταματήσουμε να είμαστε  συνέχεια σε θέση άμυνας και δυναμικά να  διεκδικήσουμε  το δικαίωμά μας  στη δουλειά  και στη ζωή.

 

Mε συναδελφικούς χαιρετισμούς   αλληλεγγύης , τα αδέλφια σας οι δοκιμαζόμενοι    ‘Ελληνες  μεταλλεργάτες.

 

 

                                   Η  ΔΙΟΙΚΗΣΗ  ΤΗΣ Π.Ο.Ε.Μ