Εκτύπωση PDF

 

 

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ  ...............

                           24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΗΝ ΜΕΤΑΛΛΟΥΡΓΙΑ

 

 

ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΕΙΑ – ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ – ΑΜΥΝΤΙΚΕΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ – ΛΑΡΚΟ – ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ – SPIDERFRIGOGLASS – ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΕΣ ΜΕΤΑΛΛΟΥ -  ....

ΑΜΑΞΩΜΑΤΑ – ΑΡΓΥΡΟΧΡΥΣΟΧΟΪΑ

 

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ – ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ

 

       Οι βιομηχανικοί εργάτες δεν αντέχουν άλλο να πληρώνουν την κρίση.

Είμαστε τα πρώτα θύματα συνολικής διάβρωσης κάθε εργασιακού και κοινωνικού δικαιώματος που καθημερινά επιβάλλουν κυβέρνηση και Τρόικα.

Ζούμε εδώ και τρία χρόνια το εφιαλτικό γεγονός του ξεπουλήματος επιχειρήσεων, των χρεοκοπιών επιχειρήσεων, των μαζικών απολύσεων, της μείωσης των μισθών, των ελαστικών μορφών απασχόλησης, την πολύμηνη απλήρωτη εργασία, τις απειλές κατασχέσεων των σπιτιών μας, την διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος, την αδυναμία αγοράς πετρελαίου θέρμανσης και κυρίως την αδυναμία αγοράς βασικών ειδών διατροφής.

       Για όλους αυτούς τους λόγους η ΠΟΕΜ σε συνεδρίασή της αποφάσισε ομόφωνα 24ωρη ΓΕΝΙΚΗ ΜΕΤΑΛΛΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 28 ΜΑΡΤΗ ΩΡΑ 12:00 ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑΣΤΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ.

 

ΚΥΡΙΕΣ ΑΙΧΜΕΣ ΔΡΑΣΗΣ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΕΙΝΑΙ:

  • NAΥΠΗΓΕΙΑ (Σκαραμαγκάς-Ελευσίνα-Νεώριο- ) επί μήνες απλήρωτοι – Εκ περιτροπής 1 ημέρα την εβδομάδα –Περικοπές στη ΧΑΛΚΙΔΑ
  • Απεργία διαρκείας σε Ελευσίνα και Σκαραμαγκά.  Η Ελλάδα, πρώτη δύναμη στη Ναυτιλία, με κλειστά Ναυπηγεία και κυβερνητική αδιαφορία.
  • ΑΜΥΝΤΙΚΕΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ: Εφιαλτικές μειώσεις μισθών, παράνομες εργολαβίες – Ξεπουλήματα μέσω ΤΑΙΠΕΔ – Διάλυση όλων των επιχειρήσεων που στηρίζουν μαζί με τα κλειστά Ναυπηγεία την Εθνική ΄Αμυνα της χώρας.
  • ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΕΣ – ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ, όλες στον αέρα. Ευέλικτες μορφές απασχόλησης, περικοπές μισθών, απολύσεις, απειλές, κλεισίματα από τους εργοδότες.  Το Υπουργείο Ανάπτυξης αρνείται συνάντηση μαζί μας, δεν προχωράει τα προγράμματα δημοσίων επενδύσεων (κατασκευές – αυτοκινητόδρομοι) , αδιαφορούν για την ίδια την ανάπτυξη.
  • ΛΑΡΚΟ: Ο κολοσσός του Εθνικού Ορυκτού πλούτου δραστηριοποιείται σε 5 Νομούς της χώρας. Την απαξιώνουν, την διαλύουν, την τεμαχίζουν ώστε να την ξεπουλήσουν και αυτήν μέσω ΤΑΙΠΕΔ, μεταπρατών και μεσαζόντων.  Αυτό που ανθεί στη ΛΑΡΚΟ είναι οι εργολάβοι και το δουλεμπόριο.
  • FRIGOGLASSEταιρεία κατασκευής ψυκτικών μονάδων στην Αχαϊα, πολυεθνική.  Τους τελευταίους 20 μήνες οι 17 είναι μειωμένης απασχόλησης και μειωμένης αμοιβής. Εξαθλίωση, ομηρία, εκβιασμός.
  • SPIDER: Μεταλλουργική Βιομηχανία στα Ιωάννινα. Δραστηριοποιείται σε 25 χώρες. ΄Εχει εδώ και μήνες απλήρωτο το προσωπικό. Πάνω από 1 χρόνο οι υπάλληλοι, 8 μήνες οι εργατοτεχνίτες.
  • G.M.C Ξάνθη.: Απλήρωτο επί μήνες όλο το προσωπικό, ένταση απασχόλησης, εντατικοποίηση της δουλειάς, περικοπές και προσλήψεις νέου προσωπικού με την κατώτατη ΕΓΣΣΕ.
  • INTRACOM: Απολύσεις, περικοπές μισθών, εργασιακές ανατροπές.

 

ΑLFIN στην Ξάνθη, ΡΟΚΚΑΣ στην Τρίπολη, ΚΑΝΑΚΗΣ στον Βόλο, ΤΣΑΟΥΣΟΓΛΟΥ (Εμφιετζόγλου) στην Χαλκίδα, έκλεισαν στέλνοντας τους εργαζόμενους στην ανεργία και την ανέχεια.

 

Στο Βόλο, την Κόρινθο, την Πάτρα, την Θεσσαλονίκη και σε άλλες περιοχές, στις προσπάθειες τους τα Συνδικάτα να υπογράψουν επιχειρησιακές συμβάσεις αντιμετωπίζουν προτάσεις περικοπών μισθών αλλά και δικαιωμάτων.

Στην βιοτεχνία και τα αμαξώματα η κατάσταση είναι πολύ χειρότερη.

 

ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΠΟΥ ΔΟΚΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΑΠΌ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΣΥΝΑΝΤΗΘΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΜΕ ΤΑ ΠΑΝΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ, ΝΑ ΔΙΑΔΗΛΩΣΟΥΜΕ ΣΑΝ ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, ΑΠΟ: τα Γιάννενα, την Πάτρα, την Κόρινθο, την Χαλκίδα, την Λειβαδιά, την Θήβα, την Λαμία, τη Λάρυμνα, το Βόλο, την Θεσσαλονίκη, την Ξάνθη, την Κομοτηνή, την Πτολεμαϊδα, την Καβάλα, την Ελευσίνα, τον Πειραιά,την Σύρο.

 

Το εκρηκτικό μείγμα της οργής μας να απελευθερωθεί σε μία ειρηνική, μαζική, αγωνιστική διαδήλωση.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

*Καταβολή των Δεδουλευμένων

*Ακύρωση του ξεπουλήματος της ΛΑΡΚΟ και των ΕΑΣ – ΕΛΒΟ

*Κατάργηση του Ενιαίου Μισθολογίου στις Αμυντικές βιομηχανίες και το

  Πολιτικό προσωπικό  του Π/Ν , προσλήψεις, αναπτυξιακή  προοπτική και όχι  

  απαξίωση.

*Αξιοπρεπείς μισθούς

*Κατάργηση των ευέλικτων μορφών απασχόλησης (εκ περιτροπής – μειωμένη

  απασχόληση – διαθεσιμότητες)

*Κατάργηση των αντεργατικών νόμων και υπουργικών αποφάσεων που 

  Διαλύουν την αγορά εργασίας και  εξαθλιώνουν τις εργατικές οικογένειες.

*Επαναλειτουργία των κλειστών επιχειρήσεων

*Ενιαίος φορέας Ναυπηγικής Βιομηχανίας

*Υπογραφεί Σ.Σ.Εργασίας

*Υποχρεωτικότητα των Σ.Σ.Ε σε όλους τους εργοδότες και τις επιχειρήσεις.

*Ακύρωση των απολύσεων – επαναπρόσληψη των απολυμένων.

 

ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΟΛΛΑ:

 

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

 

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ

 

    ΠΕΜΠΤΗ 28 ΜΑΡΤΗ ΩΡΑ 12:00 ΠΟΡΕΙΑ   ΟΛΩΝ ΤΩΝ  

 

ΜΕΤΑΛΛΕΡΓΑΤΩΝ    ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ.

 

 

                                       ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ  - ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ 

 

    ΣΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ Η ΔΥΝΑΜΗ

 

 

                                        Η  ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ Π.Ο.Ε.Μ

 

 

Σ.Σ: Αυτονόητο είναι πως το κάθε Συνδικάτο μπορεί να οργανώσει την μορφή και το χρόνο της απεργίας με αποκλειστικό  την πιο μαζική συμμετοχή στην συγκέντρωση της Ομόνοιας.