Εκτύπωση PDF

 ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ........................ 

 24ΩΡΗ  ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ      

                                            ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ  

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι   

   Η Διοίκηση της  Ομοσπονδίας Μετάλλου, με χθεσινή απόφαση της  προκήρυξε  24ωρη απεργιακή κινητοποίηση στον Ναυπηγοεπισκευαστικό κλάδο, την ΠΕΜΠΤΗ14/3/2013,  Συγκέντρωση  στην ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ  ΩΡΑ 10:00  ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ.

 

ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ- ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗ ΖΩΗ. ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

 -         Να καταβληθούν τα δεδουλευμένα  στα Ναυπηγεία  Ελευσίνας και Σύρου

-         Να πληρωθούν οι ημέρες εκ περιτροπής απασχόλησης που παρανόμως  επέβαλε  στους εργαζόμενους  των Ν.Σκαραμαγκά ο Αραβολιβανέζος εργοδότης (υπάρχουν δικαστικές αποφάσεις που δεν εφαρμόζει ο εργοδότης) κρατώντας αιχμάλωτους τους εργάτες    εκβιάζοντας έτσι την κυβέρνηση.

-         Να επαναλειτουργήσουν  τα Ναυπηγεία με το σύνολο των δραστηριοτήτων τους, κατασκευές – επισκευές – πολεμικά πλοία – βιομηχανικά έργα.

-         Να καταβάλει  το Υπουργείο ΄Αμυνας στα Ν.Ελευσίνας τις οφειλές που απορρέουν  από συμβατικές υποχρεώσεις κατασκευής  τουΤΠΚ.

-         Να παρέμβει το Υπουργείο Εργασίας στις παράνομες περικοπές μισθών και ημερομισθίων στο προσωπικό των Ναυπηγείων Χαλκίδας. Να σταματήσουν  οι μεσαιωνικές συνθήκες εργασίας και διαβίωσης αλλοδαπών στις εγκαταστάσεις της Χαλκίδας (κίνδυνος για την δημόσια υγεία).

-         Να στηριχθούν οικονομικά οι άνεργοι της Ν/κής Ζώνης- Να ασφαλισθούν.

-         Να αναθέσει το Υπουργείο Άμυνας όπως έχει δεσμευτεί την επισκευή δύο πλωτών δεξαμενών του Π.Ν στο Νεώριο Σύρου, εξασφαλίζοντας έτσι την απασχόληση των εργαζομένων. 

-         Ενιαίος φορέας  φορέας Ναυπηγικής  Βιομηχανίας. 

Καλούμε την κυβέρνηση να παρέμβει  άμεσα να δώσει λύση ζωής και ανάπτυξης στα Ναυπηγεία – στην Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Πειραιά – Περάματος.

Τα Υπουργεία Ανάπτυξης και Άμυνας να αναλάβουν τις  τεράστιες ευθύνες τους απέναντι στην  Εθνική Οικονομία, την απασχόληση και την Άμυνα της χώρας.              

     ΟΛΟΙ  ΣΤΟΝ  ΑΓΩΝΑ     

   ΠΕΜΠΤΗ  14-3- 2013           24ΩΡΗ  ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΑ  ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ  

  ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΩΡΑ 10:00 ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ    

 ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ                                         Π.Ο.Ε.Μ