Εκτύπωση PDF

                                                                                                    ΠΕΙΡΑΙΑΣ 11/3/2013

 

 

 

 

                                                 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

 

 

Η ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΚΗ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΜΕΤΡΑ ΕΞΟΝΤΩΣΗΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

 

 

 

       Η Διοίκηση της Χαλυβουργικής επιχειρεί με αντεργατικά μέτρα που ανακοίνωσε στο προσωπικό της να εξοντώσει και να εξαθλιώσει όλους τους εργαζόμενους που τόσα χρόνια ``με τα κομμάτια τους δένουν τ΄ατσάλι``, για να πλουτίζουν οι μέτοχοι και να ψυχαγωγούνται ως παράγοντες σε ακριβά SPOR.

       Βλέπουν τώρα τους εργαζόμενους ως κόστος, σαν άνθρακα, ενώ τόσα χρόνια αυτοί οι μεταλλεργάτες ήταν η κινητήρια δύναμη της ανάπτυξης του κολοσσού που λέγεται σήμερα ``ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΚΗ Α.Ε.``.

       Η κατάργηση όλων των προστατευτικών μέτρων της εργασίας και οι αντεργατικές νομοθετικές ρυθμίσεις της κυβέρνησης είναι η αιτία της εργασιακής ζούγκλας που επέβαλλαν οι δανειστές μας και επωφελούνται οι εργοδότες.

       Καλούμε την Διοίκηση της Χαλυβουργικής να αναλογισθεί τις συνέπειες του εκρηκτικού μείγματος που συσσωρεύεται και που σίγουρα θα εκραγεί αν αφαρμόσει αυτά που ανακοίνωσε.

Να ξέρει ότι οι εργαζόμενοι, το μόνο που θα χάσουν από τον αγώνα αποτροπής και αντίστασης στους εκβιασμούς θα είναι οι αλυσίδες τους.

       Καλούμε την Κυβέρνηση να αναλογισθεί τις ευθύνες της, να παρέμβει, να εμποδίσει και να ανατρέψει αυτές τις εργοδοτικές επιλογές.

Να δημιουργήσει συνθήκες ανάκαμψης και ανάπτυξης του κλάδου μας.

       Η ΠΟΕΜ είναι στο πλευρό των Χαλυβουργών, αγωνίζεται μαζί τους και με άμεσες αποφάσεις της θα αναπτύξει απεργιακούς αγώνες αποτροπής και αντίστασης στις απολύσεις και στις αντεργατικές εργοδοτικές απαιτήσεις.

 

                                      ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ  -  ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ

 

 

 

 

 

                                         Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ Π.Ο.Ε.Μ.