Εκτύπωση PDF

 

                                                                                           ΠΕΙΡΑΙΑΣ  28/12/2012

 

 

 

 

Προς:

       κ. Ιωάννη Βρούτση

       Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας

 

 

 

Κύριε Υπουργέ,

       Το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας μας, για τα παρακάτω προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος του Μετάλλου και απαιτούν άμεσα επίλυση, ζητάει συνάντηση μαζί σας ώστε να σας τα εκθέσουμε αναλυτικότερα προκειμένου από κοινού να αναζητήσουμε λύσεις:

       1) Τομέας Μετάλλου (ΤΑΠΙΤ).

α)Σύμφωνα και με φετινή έκθεση ορκοτών λογιστών, τα έσοδα έχουν απώλεια που φθάνει τα 33 εκ. ευρώ.  Δηλαδή εισπράττονται το 50% των εσόδων.  ΄Οποιος θέλει πληρώνει.  Δεν υπάρχει ελεγκτικός μηχανισμός.

β)Το εφάπαξ στους δικαιούχους καταβάλλεται περίπου σε 3,5 χρόνια από την ημέρα κατάθεσης αίτησης συνταξιοδότησης στο ΙΚΑ, παρ΄ότι δεν υπάρχει ταμειακό πρόβλημα.

γ)Υπάρχουν περιφερειακές υπηρεσίες του Ταμείου στις οποίες δεν υπάρχουν υπάλληλοι.  Καταβάλλονται όμως ενοίκια κ.λ.π.

δ)Δεν μπορούμε, απ΄ότι φαίνεται, ούτε και φέτος να λειτουργήσουμε την ιδιόκτητη κατασκήνωση στα Βίλια Αττικής διότι το Υπουργείο σας δεν εγκρίνει κονδύλια για επισκευές της.

       2) Εφαρμογή Ενιαίου Μισθολογίου στις Βιομηχανίες ΕΑΒ-ΕΛΒΟ-ΕΑΣ-Πολιτικό Προσωπικό Π/Ν (αντικειμενική αδυναμία εφαρμογής) π.χ.: ο μηχανικός αεροσκαφών με ειδικές πιστοποιήσεις ή ο κορυφαίος ηλεκτροσυγκολλητής δεν μπορούν να εξισωθούν με την ειδικότητα της καθαρίστριας ενός υπουργείου, όταν μάλιστα οι ασφαλιστικές εισφορές στην Βιομηχανία είναι αυξημένες κατά 16 έως 20%.

       3) Ναυπηγική Βιομηχανία: Λήψη μέτρων για την αποτροπή συνολικής κατάρρευσης του κλάδου.

       4) Διόρθωση της κοινής Υπουργικής Απόφασης 2/31081/0022, η οποία δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 1399/Β τεύχος/30-4-12 και εξαιρεί στην παράγραφο 3 περίπτωση (στ) τους μανουβραδόρους του Π/Ν από την κατηγορία Α του ποσού των 150 ευρώ για επικίνδυνη και ανθυγιεινή εργασία.

 

Κύριε Υπουργέ,

       Σημειώνουμε ότι σε πρόσφατη συνάντησή μας δηλώσατε ότι για να καταστεί αποδοτική και αποτελεσματική η συνάντησή μας, να σας έχουμε εκ των προτέρων στείλει ατζέντα των θεμάτων που επείγονται άμεσων λύσεων.

 

        Τέλος, σας ευχόμαστε Καλή Χρονιά, χωρίς περικοπές και νέα μνημόνια, με στροφή και πρώτη προτεραιότητα στην επίλυση των εργασιακών καυτών προβλημάτων.

           Αναμένουμε ορισμό ημερομηνίας συνάντησης για συζήτηση των παραπάνω θεμάτων.

 

 

 

 

 

 

 

 

                                   ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΠΟΕΜ

 

                Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                          Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

      ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΠΟΥΛΟΣ                           ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ