Εκτύπωση PDF
                                            ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ  

Θέμα:  Αποκλεισμός  ελληνικών εταιρειών καλωδίων από τον ΑΔΜΗΕ

                                            

        Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργ/λων Μετάλλου  ενημερώθηκε από τα σωματεία μέλη  της ότι ο ΑΔΜΗΕ πρόκειται να αναθέσει σε σύμπραξη  εταιρειών του εξωτερικού  με επικεφαλής την SIEMENS, μεγάλο έργο  διασύνδεσης  των Κυκλάδων με την Ηπειρωτική Ελλάδα μέσω υποβρυχίων καλωδίων, αποκλείοντας  ελληνικές παραγωγικές μονάδες.

 

 

       Πριν τρία χρόνια η ΠΟΕΜ το Ε.Κ.Κορίνθου και οι εργαζόμενοι της πτωχευμένης  τότε Fulgor,  Ιταλικών συμφερόντων, δώσαμε  μάχη  για τις  θέσεις εργασίας για τις επενδύσεις και για την σημερινή παραγωγική  και αναπτυξιακή παρουσία της.

 

 

                Είναι απίστευτο  σήμερα να στηρίζουμε  ως  Έλληνες  την παραγωγή  βιομηχανικών  προϊόντων από  Γερμανούς, Ιταλούς, Νορβηγούς  μεταλλεργάτες, όταν αυτά τα προϊόντα μπορούν να παράξουν   Έλληνες εργαζόμενοι,  Ελληνικές εταιρείες , εξασφαλίζοντας έσοδα για την πατρίδα, θέσεις εργασίας, πιστοποίηση  στην διεθνή αγορά της ελληνικής παραγωγής υποβρυχίων καλωδίων με  οφέλη  για τους εργαζόμενους, την  ασχόληση, την οικονομία, τις δορυφορικές βιοτεχνικές επιχειρήσεις.   

         Η ΠΟΕΜ αλλά  και κάθε σκεπτόμενος  έλληνας, πιστεύουμε ότι το στοιχείο  της αποκλειστικά χαμηλότερης  τιμής – αν υπάρχει-  και το στοιχείο  της πολιτικής σκοπιμότητας – εκτιμούμε ότι υπάρχει – θα πρέπει να αγνοηθούν, διότι  το κριτήριο  της   πιο συμφέρουσας  προσφοράς που στηρίζει την ελληνική απασχόληση είναι πάντα κορυφαίο.

Ασφαλώς τα παραπάνω  προϋποθέτουν σεβασμό στις αρχές του δικαίου.

Τέλος να σημειώσουμε ότι στον  κλάδο μετάλλου  έχουν αποχωρήσει από την Ελλάδα  πρόσφατα σημαντικές  πολυεθνικές (Arcellor Metall) έχουν κλείσει  δεκάδες μεταλλουργικές  βιομηχανίες και οι απλήρωτοι εργαζόμενοι στον κλάδο μας με δεδουλευμένα  πάνω από δύο μήνες είναι περίπου 8.000 χιλιάδες.

 

                   Η  πολιτική απόφαση και ευθύνη για τις πλέον  συμφέρουσες λύσεις ανάπτυξης και απασχόλησης για την πατρίδα μας είναι υπόθεση της κυβέρνησης και των αρμοδίων υπουργών.