Εκτύπωση PDF

 

                                                                                     ΠΕΙΡΑΙΑΣ   10/9/2012

 

 

                                                     ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

 

       Με αφορμή την ανακοίνωση σωματείων της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης Περάματος και παρατάξεων που πρόσκεινται στο ΠΑΜΕ (κατά κύριο λόγο) υπό τον τίτλο ``Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Ναυπηγικής Βιομηχανίας ``, που καλούν τους εργαζόμενους των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά και Ελευσίνας, εν αγνοία των Σωματείων αυτών των χώρων, σε παράσταση διαμαρτυρίας την Τετάρτη στο Υπουργείο Ανάπτυξης, θεωρούμε ότι:

Αυτό αποτελεί θεσμικό ατόπημα και προσβολή της δημοκρατικής λειτουργίας και της αυτονομίας των Συνδικάτων. Είναι απαράδεκτο, Συνδικάτα ξένα προς τους εργασιακούς χώρους ή μειοψηφούσες παρατάξεις να επιβάλλουν τις απόψεις τους.

Η πράξη αυτή δεν είναι προοδευτική αλλά καιροσκοπική.  

       Η ΠΟΕΜ, ως υπερκείμενη συλλογική οργάνωση, όπως αρκετές φορές έχει πράξει, είναι διατεθειμένη να συντονίσει και το επόμενο διάστημα κλαδικές κινητοποιήσεις, εφ΄όσον αυτό είναι πρόταση ή απόφαση των συλλογικών οργάνων των εργοστασιακών επιμέρους κλαδικών χώρων, π.χ. Ναυπηγείων.

       Σε ομοσπονδιακό επίπεδο οργανώνουμε την δράση μας απέναντι στην κυβερνητική λαίλαπα, με πρώτη μορφή κινητοποίησης την μαζική και επιτυχημένη παρουσία μας στο αγωνιστικό – μαζικό Συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης.

       Σε ότι αφορά την ανακοίνωση του Συνδικάτου ``Ο ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ``, στην παράγραφο με την υβριστική αναφορά στην Π.Ο.Ε.Μ. (δουλικά), δηλώνουμε ότι η ποιότητα του ύφους σας υποβιβάζεται σε επίπεδο χαμαιτυπείου και δεν επιδέχεται άλλης απάντησης. Είστε κατάπτυστοι.

Ας γνωρίζετε ότι στην Εκτελεστική Επιτροπή αλλά και στην Διοίκηση της Π.Ο.Ε.Μ.,  υπάρχουν στελέχη όλων των παρατάξεων σε σημαντικές θέσεις.

      ΄Οσοι θέλουν να αυτοακυρώνονται από τις θεσμικές τους θέσεις είναι δικαίωμά τους.  Σε κάθε περίπτωση όμως, υπάρχει και η πράξη της σοβαρής διαφωνίας και της παραίτησης.  

 

 

 

 

 

 

                                    Η ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ Π.Ο.Ε.Μ.