Εκτύπωση PDF

Προς

 

        κ.Πάνο Παναγιωτόπουλο

        Υπουργό Εθνικής Άμυνας

  

Κύριε Υπουργέ,

 

    Όπως  είναι γνωστό η Κυβέρνηση έχει ορίσει ειδικό συντονιστή για την επίλυση  των σοβαρών προβλημάτων των ελληνικών ναυπηγικών μονάδων τον κ.Ν.Αναστασόπουλο.

Η μελέτη διάσωσης που θα συντάξει  καθώς και η αναπτυξιακή προσπάθεια  στήριξης του κλάδου θα έχει αξία εάν άμεσα διασφαλισθεί η παραγωγική λειτουργία και η σταθερή και μόνιμη απασχόληση.

Για να συμβεί αυτό θα πρέπει άμεσα από το Υπουργείο σας να αντιμετωπισθούν:

  Η καταβολή των    δεδουλευμένων μισθών και ημερομισθίων, αρκετών μηνών των εργαζομένων   στα Ναυπηγεία Ελευσίνας και Νεωρίου.Σημειώνουμε ότι τα Ν.Ελευσίνας  έχουν συμβατικές απαιτήσεις από το Υπουργείο Άμυνας από αναπροσαρμογές τιμών των υπό κατασκευή πυραυλακάτων.  Η καταβολή των μισθών και ημερομισθίων στους εργαζόμενους των  Ν.Σκαραμαγκά   από τις 18 Απριλίου έως σήμερα, περίοδο κατά την οποία η εργοδοσία έχει επιβάλει εκ περιτροπής εργασία 1 ημέρα την εβδομάδα, χρησιμοποιώντας τους εργαζόμενους και εκβιάζοντας την κυβέρνηση.Σημειώνουμε ότι το Υπουργείο Άμυνας δεν αποδεχόταν  την εκ περιτροπής  εργασία και σε συμφωνία με το σωματείο εργαζομένων θα κατέβαλε  το ποσό που αντιστοιχεί στην μισθοδοσία των εργαζόμενων για όσο χρονικό διάστημα ήταν σε εφαρμογή  από την εταιρεία η εκ περιτροπής εργασία. 

Κύριε Υπουργέ,

 

      Αυτή  την τραγική κατάσταση του  επί μήνες  απλήρωτου  προσωπικού  των τριών Ναυπηγείων , ζητούμε  να το αντιμετωπίσετε με άμεση παρέμβαση σας, διότι έχουμε οικογένειες σε απόγνωση  που αδυνατούν πλέον να  εξυπηρετήσουν τις βασικές  ανάγκες επιβίωσης.

 

Κύριε  Υπουργέ,

 

Προς ενημέρωση  σας, καταθέτουμε μία επεξεργασμένη  μελέτη  στελεχών της ομοσπονδίας και των Σωματείων των Ναυπηγείων που αφορά προτάσεις αντιμετώπισης της υπάρχουσας τραγικής κατάστασης στον κλάδο.

Ζητούμε επίσης μια συνάντηση  της Ομοσπονδίας μας  και των εκπροσώπων των Σωματείων των τριών  Ναυπηγείων μαζί σας, ώστε να ενημερωθείτε πλήρως για τα παραπάνω θέματα που αφορούν αποκλειστικά το Υπουργείο σας και η επίλυση τους θα εξασφαλίσει το περιθώριο χρόνου που απαιτείται για την  σύνταξη της μελέτης  οριστικής επίλυσης της κρίσης αρμοδιότητας του εθνικού συντονιστή.

Αναμένουμε την απάντηση σας, με την βεβαιότητα ότι θα ανταποκριθείτε άμεσα στο αίτημά μας.

 .

  

                                            Για την  Διοίκηση της ΠΟΕΜ

                              Ο Πρόεδρος                             O Γ.Γραμματέας

                            Ι.ΣΤΕΦΑΝΟΠΟΥΛΟΣ           Π.ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ