Εκτύπωση PDF

 ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΝΑΥΠΗΓΟΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΙΚΟΥ   ΚΛΑΔΟΥ   ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ                                

                                              ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

  Συναδέλφισσες - Συνάδελφοι  

Με απόφαση της η Διοίκηση της ΠΟΕΜ, προκηρύσσει  για την Τρίτη 10/7/2012, 4ωρη στάση εργασίας  09:00 – 13:00,  των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά – Ελευσίνας – Νεωρίου και της  Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης Περάματος,  διαμαρτυρόμενοι για την εγκατάλειψη της Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας  από την πολιτεία.Τα σοβαρά προβλήματα των Ναυπηγείων  έχουν οδηγήσει το κλάδο  στα  όρια της πλήρους κατάρρευσης  με δραματικές συνέπειες στην απασχόληση, την οικονομία , την ναυτιλία και την εθνική άμυνα  της χώρας, ειδικότερα: 

Ναυπηγεία Σκαραμαγκά.  Με τη μονομερή επιβολή του απάνθρωπου συστήματος εκ περιτροπής εργασία, μιας ημέρας εργασίας την εβδομάδα, που αυταρχικά και παράνομα  επέβαλλαν  οι εργοδότες, έχουν διακόψει, ήδη από το δεύτερο δεκαπενθήμερο  του Απριλίου, την παραγωγική διαδικασία. 

Ναπηγεία Ελευσίνας και Νεωρίου της Σύρου. Εδώ  και ενάμιση χρόνο  αντιμετωπίζουν  σοβαρά προβλήματα ρευστότητας,  με αποτέλεσμα να οφείλονται  στο προσωπικό  δεδουλευμένα αρκετών μηνών.Σήμερα λειτουργούν οριακά και βρίσκονται  λίγο πριν την οριστική κατάρρευση και την πτώχευση. 

Στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος – Σαλαμίνας.  Η οποία στηρίζεται, ουσιαστικά, από την παραγωγική λειτουργία των μεγάλων Ναυπηγείων, η ανεργία έχει εκτοξευθεί σε ύψη ρεκόρ αγγίζοντας το 98% και καταγράφοντας 3.000 ανέργους.

 Οι δορυφορικές επιχειρήσεις  με παράλληλες δραστηριότητες, που επηρεάζονται  από τη λειτουργία και εξαρτώνται από τη παραγωγική βάση των Ναυπηγείων, όπως είναι φυσικό, έχουν καταρρεύσει.     Η υπάρχουσα  τραγική κατάσταση  στον  Ναυπηγικό κλάδο δεν μπορεί να συνεχισθεί.

Απεργούμε και Απαιτούμε :

Αμεσες κυβερνητικές πρωτοβουλίες των αρμοδίων υπουργείων Εθνικής ΄Αμυνας – Ανάπτυξης – Οικονομίας και Εργασίας, με τη λήψη αναπτυξιακών μέτρων, που διασφαλίζουν τη βιωσιμότητα της Ναυπηγικής Βιομηχανίας και εγγυώνται την προοπτική οριστικής διεξόδου από την κρίση.  

Διεκδικούμε: 

·        Καταβολή των δεδουλευμένων στα τρία μεγάλα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά – Ελευσίνας – Νεωρίου Σύρου

·        Χάραξη  ολοκληρωμένης πολιτικής από όλους τους  εμπλεκόμενους φορείς και εκπόνηση στρατηγικού σχεδίου   στήριξης και ανάπτυξης  των Ναυπηγείων και της Ν/Β Ζώνης Περάματος.

·        Αξιοποίηση των προγραμμάτων του ΕΣΠΑ .

·        Κατάργηση  της εκ περιτροπής απασχόλησης στα Ν.Σκαραμαγκά.

·        Άρση της απαγόρευσης  εμπορικών προγραμμάτων στα Ν.Σκαραμαγκά.

·        Δημιουργία ενιαίου φορέα Ναυπηγικής Βιομηχανίας με τις ακόλουθες δραστηρίοτητες: 

^ Κατασκευή πολεμικών πλοίων

^ Κατασκευή εμπορικών πλοίων

^ Επισκευές πλοίων

^ Βιομηχανικές κατασκευές παντός είδους  Μέσα από  την σημερινή απεργιακή συγκέντρωση δηλώνουμε ότι: Θα συνεχίσουμε  αυτόν τον αγώνα απαιτώντας  εργασία με αμοιβή και δικαιώματα.

Ανάπτυξη του κλάδους  της Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας.

 

  ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ΑΠΕΡΓΩΝ  ΣΤΙΣ 10:00 ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ. 

ΠΟΡΕΙΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ  ΣΤΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ  ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΕΠΙΔΟΣΗ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΣΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ.

 ΣΕ  ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ                                                                                                                    Π.Ο.Ε.Μ