Εκτύπωση PDF

                                                 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

     

                Όχι στις απολύσεις στη «Χαλυβουργία Ελλάδος»

 

Η Διοίκηση της ΠΟΕΜ καταγγέλλει την εκβιαστική συμπεριφορά της «Χαλυβουργίας Ελλάδος» στον Ασπρόπυργο Αττικής να απολύσει 36 μεταλλεργάτες χαλυβουργούς,  γιατί το σωματείο και οι εργαζόμενοι κατά την Γενική Συνέλευση τους, απέρριψαν την απαίτηση της εργοδοσίας για μειωμένο ωράριο και αμοιβές.

 

Οι εργαζόμενοι αρνήθηκαν περαιτέρω εξαθλίωση, ιδιαίτερα  σε μια περίοδο δυσβάστακτων οικονομικών μέτρων και χαρατσιών από την πλευρά της κυβέρνησης, όταν μάλιστα η παραγωγική διαδικασία στην εταιρία, δεν είχε έως σήμερα περιορισθεί.

 

Η άδικη και εξοντωτική εργοδοτική απόφαση για μαζικές απολύσεις με την διαδικασία του 5%, δεν θα μείνει αναπάντητη.

Η ΠΟΕΜ στηρίζει τον δίκαιο απεργιακό αγώνα των συναδέλφων χαλυβουργών για ανάκληση των άδικων, εκδικητικών και εκβιαστικών απολύσεων.

Καλεί όλους τους μεταλλεργάτες της χώρας να εκφράσουν με κάθε τρόπο την αλληλεγγύη τους στους εργαζόμενους και στους απολυμένους.

 

Τον αγώνα που αρχίσαμε σήμερα θα τον συνεχίσουμε μέχρι τέλους.

Αν χάσουμε κάτι θα είναι οι αλυσίδες μας!

 

Καλούμε την διεύθυνση της εταιρίας να αναστείλει άμεσα τις απολύσεις, να μην προχωρήσει σε άλλες και να ανοίξει την πόρτα του διαλόγου με τους εκπροσώπους των εργαζομένων.

 

Καλούμε τη Κυβέρνηση, το Υπουργείο Εργασίας, το ΣΕΠΕ, να παρέμβουν άμεσα στην εργοδοτική πλευρά ώστε να ανακληθούν οι απολύσεις.

 

Η ΠΟΕΜ ΕΙΝΑΙ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΝ ΔΙΚΑΙΟ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΩΝ.

 

 Όταν το άδικο μας πνίγει, ο αγώνας είναι υποχρέωση.

 

                                     Η ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΠΟΕΜ