Εκτύπωση PDF

 

ΠΡΟΣ:

       -   Υπουργό Εργασίας κ. Λ. Κατσέλη

       -   Υπουργό Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου

-         Υπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης κ. Μ. Χρυσοχοϊδη

-         Υπουργό Επικρατείας κ. Χ. Παμπούκη

-         Αν/τή Υπουργό Περ. Ανάπτυξης κ. Σ. Ξυνίδη

-         Αν/τή Υπουργό Εργασίας κ. Γ. Κουτρουμάνη

-         Υφυπουργό Εργασίας κ. Β. Κεγκέρογλου

 

 

 ΘΕΜA: ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΩΛΗΝΟΥΡΓΕΙΑ:70ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ Ή 

            ΚΛΕΙΣΙΜΟ;    

 

Κυρία Υπουργέ – Κύριοι Υπουργοί,

       Τα Ελληνικά Σωληνουργεία Α.Ε. στην Χαλκίδα είναι εξαγωγική εταιρεία.  Εξάγει ΘΕΜΑ: ``ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΩΛΗΝΟΥΡΓΕΙΑ: 70 προσλήψεις ή κλείσιμο;``

το 90% της παραγωγής σωλήνων σε Ευρώπη, Ασία, Αμερική, Αφρική.  Το 2010 έκανε 50 προσλήψεις για να καλύψει τις παραγωγικές ανάγκες.

       Προϋπόθεση δυναμικής παρουσίας της εταιρείας στις ξένες αγορές είναι η έγκαιρη προμήθεια πρώτων υλών και η άμεση έκδοση εγγυητικών επιστολών Τραπέζης.

       Το τελευταίο τρίμηνο του 2010 η εταιρεία εξασφάλισε συμβόλαιο αμερικανών πελατών παραγωγής σωλήνων για 5 χρόνια.Αυτό σημαίνει προσλήψεις τουλάχιστον 70 Μεταλλεργατών.              

     ΄Εχει συμφωνηθεί με κοινοπραξία Τραπεζών (EUROBANK. ALPHA, ΕΘΝΙΚΗ, ΕΜΠΟΡΙΚΗ, ΚΥΠΡΟΥ) η έκδοση εγγυητικών επιστολών ύψους 4,5 εκ. δολλαρίων, κατόπιν όρων που έθεσαν οι Τράπεζες για ισόποση προσημείωση του εργοστασίου, εκχώρηση των απαιτήσεων και εγγυήσεων από τους πελάτες κ.λ.π.

       Εκδόθηκε με μεγάλη καθυστέρηση εγγυητική επιστολή ύψους 1,2 εκατ. δολλαρίων και το υπόλοιπο τμήμα καθυστερεί να εκδοθεί πάνω από 45 μέρες, όταν ακόμη και η μια μέρα είναι κρίσιμη να χαθεί η αγορά.

 

Κυρία Υπουργέ – Kύριοι Υπουργοί,

       Επειδή έως σήμερα δεν υπάρχει σαφής ημερομηνία έκδοσης των εγγυητικών επιστολών, αντιλαμβάνεσθε ότι οι πελάτες δεν θα περιμένουν και ασφαλώς, εάν χαθεί η δουλειά με τους Αμερικανούς, διάρκειας 5 ετών, θα χαθούν αντί να αυξηθούν και οι υπάρχουσες θέσεις εργασίας.

       Παρακαλούμε επειγόντως να δράσετε αναλόγως για την Βιομηχανία, την Ανάπτυξη, την Απασχόληση.

 

       Είμαστε στη διάθεσή σας για κάθε επιπλέον πληροφορία.