Εκτύπωση PDF

Επιστολή του Προέδρου της ΠΟΕΜ προς τον Γ. Γραμματέα της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Μεταλλεργατών Πέτερ Σρέρερ.

 

Αγαπητέ συνάδελφε

 

Η Κυβέρνηση της χώρας μας αποφάσισε την λήψη σκληρών μέτρων λιτότητας εις βάρος των εργαζομένων.

Αυτά τα μέτρα ελήφθησαν κάτω από την πίεση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, των Υπουργών της Ευρωζώνης και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Στα μέτρα περιλαμβάνονται σοβαρές περικοπές μισθών και συντάξεων, αύξηση της φορολογίας, απολύσεις, περικοπές δαπανών του κοινωνικού κράτους, αύξηση των λογαριασμών ηλεκτρικού, αύξηση στην φορολογία πετρελαίου κ.α.

Αυτά τα μέτρα είναι κοινωνικά άδικα!

Βυθίζουν την χώρα σε ύφεση, αυξάνουν την ανεργία, διευρύνουν την φτώχεια και την εξαθλίωση.

Δεν έχουν την συναίνεσή μας.

Διαφωνούμε- αντιδρούμε- απεργούμε.

Μέχρι τώρα έχουν πραγματοποιηθεί τρεις γενικές απεργίες με πολύ μεγάλη συμμετοχή. Ανησυχούμε ότι θα ακολουθήσουν περισσότερα παρόμοια μέτρα.

 

Ο κλάδος μας πλήττεται σκληρά. Η επισφαλής και η ανασφάλιστη εργασία έχουν επεκταθεί και χτυπούν ιδιαίτερα τους μετανάστες.

Εργοστάσια μετάλλου κλείνουν, μεταλλεργάτες απολύονται μαζικά, πολλοί μεταλλεργάτες δεν έχουν πληρωθεί εδώ και μήνες.

Οι εργαζόμενοι του τροχαίου υλικού στα Ναυπηγεία της «Τύσσεν Κρουπ» (Σκαραμαγκάς), δεν έχουν πληρωθεί εδώ και 11 μήνες. Η «Τύσσεν Κρουπ» πουλά τα Ναυπηγεία στην «Αμπού Ντάμπι Μαρ», χωρίς να έχουν λύσει το πρόβλημα. Ταυτόχρονα, η «Αμπού Ντάμπι Μαρ», αναλαμβάνει ένα τεράστιο εξοπλιστικό πρόγραμμα από το Ελληνικό Υπουργείο Άμυνας.

 

Αγαπητοί συνάδελφοι

Ζητούμε την συμπαράστασή σας και αναμένουμε ότι θα ασκήσετε την επιρροή σας, ούτως ώστε να λυθεί το πρόβλημα των εργαζομένων τροχαίου υλικού στα Ναυπηγεία της ΤΚΜS (Σκαραμαγκά), μέσω της επανένταξής τους στο Ναυπηγεία και την καταβολή των αποδοχών τους.

 

Ζητούμε την συμπαράστασή σας σε αυτές τις δύσκολες ώρες για τους Έλληνες εργαζόμενους.

 

Γιάννης Στεφανόπουλος

 

Πρόεδρος ΠΟΕΜ